1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (6 arvostelua, keskiarvo: 4,83 / 5)
Ladataan...

Tämä resepti on kaupallinen yhteistyö Clas Ohlsonin kanssa ja kuvien valmistus- ja kattaustarvikkeet ovat Clas Ohlsonin valikoimasta. Voit ostaa tuotteita myymälästä tai tehdä tilauksen Clas Ohlsonin verkkokaupassa.
Jouluun sopiva kaakao-marenkitorttu on maustettu joulumaustein.
Täyteläinen makea herkku voidaan valmistaa jo edellisenä päivänä jääkaappiin odottamaan tarjoiluhetkeä.
Oletko käyttänyt kaasupoltinta eli tohotinta? Sillä saat viimeisteltyä kauniin värin marenkiin ja sulatettua sokerin rapeaksi esimerkiksi Creme Bruleen pinnalle. Käyttö on helppoa ja kaasupoltin säilyy kätevässä telineessä pystyasennossa vaikkapa kaapissa silloin kun se ei ole käytössä. Kätevä lukkomekanismi takaa ettei se mene päälle itsekseen, vaan lukitus tulee avata jokaisen käyttökerran jälkeen nappia kääntämällä erikseen.
Pähkinöiden rouhimiseen olen käyttänyt hauskaa pieneen tilaan menevää sipulisilppuria, joka toimii narusta vetämällä. Leikkurinterät leikkaavat hienonnettavat raaka-aineet niin hienoksi kuin haluat.

Kaakao-marenkitorttu
8-10 annosta

Pohja:
100 g voita
1 dl sokeria
1 kananmuna
2½ dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta

Täyte:
6 dl maitoa
2 dl vaniljakreemijauhetta
1 tl piparkakkumaustetta
200-300 g hasselpähkinä-kaakaolevitettä

Marenki:
2 kananmunanvalkuaista
¾ dl sokeria

Pinnalle:
rouhittuja cashewpähkinöitä
muutama pala suklaata raastettuna

Vaahdota huoneenlämpöinen voi ja sokeri kuohkeaksi.
Vatkaa joukkoon kananmuna ja kääntele joukkoon keskenään sekoitetut kuivat aineet.
Painele taikina leivinpaperilla vuoratun piirasvuoan pohjalle ja reunoille.
Paista pohjaa 225-asteessa uunin keskiritilätasolla noin 15-20 minuuttia.
Valmista täyte.
Vatkaa maito ja vaniljakreemijauhe sähkövatkaimella keskenään muutaman minuutin ajan. Lisää piparkakkumauste ja hasselpähkinä-kaakaolevite ja sekoita tasaiseksi. Tarkista maku.
Anna seoksen vetäytyä hetki jääkaapissa.
Valmista marenki.
Erottele kananmunanvalkuaiset kulhoon ja vatkaa sähkövatkaimella valkoiseksi vaahdoksi.
Lisää sokeri vähän kerrallaan koko ajan vatkaten.
Levitä täyte paistetun piiraspohjan päälle.
Lusikoi pinnalle marenkivaahto ilmavaksi.
Säädä kaasupoltin pienelle liekille ja testaa laitetta ensin varovasti ilmassa siten, ettei liekki pääse osumaan mihinkään mikä voisi syttyä palamaan.
Osoita liekkiä varovasti ympäri marenkia. Varsinkin huippukohdat saavat kauniin värin.
Sammuta laite kun väri on mieluisa.
Rouhi pähkinät vaikkapa sipulisilppurilla ja paahda niihin hieman väriä kuumalla kuivalla pannulla.
Ripottele paahdetut pähkinät marengin päälle ja raasta pinnalle vielä hieman suklaata.

Lisää löydät somesta:

Instagram:
@clasohlsonsuomi
#resepti #clasohlsonsuomi #tekeekodistaparemman

Facebook:
Clas Ohlson Suomi
#clasohlson #tekeekodistaparemman

Reseptin laatinut:

Reseptin tarjoaa:

Lisää suosikiksi
Kirjaudu sisään tai rekisteröidy palveluun lisätäksesi suosikki reseptejäsi.