1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (2 arvostelua, keskiarvo: 5,00 / 5)
Ladataan...

Tämä piiras sopii aikuiseen makuun, varsinkin jos sattuu pitämään Irish Creamista.
Leivonta-aromeilla saa ihania, aitoja makuja leivonnaisiin ilman alkoholia.
Aromeja kannattaa käyttää varoen, sillä ne maustavat jo hyvin pienillä määrillä.

Huom! Erivärisinä näkyvät tekstit ovat linkkejä nettikauppoihin, joista kyseisiä tuotteita voi tilata.

Irish Cream-piiras

Pohja:
150 g margariinia tai voita
1 dl sokeria
3 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta

Täyte:
1 dl Aaria Mausteet Oy:n vanillakreemijauhetta
3 dl maitoa
125 g Fazerin Bak & Dessert vaaleaa suklaata

Marenki:
3 munan valkuaista
1 1/2 dl sokeria
1/2 tl Irish Cream aromia

Säädä uuni 200 asteiseksi.

Vaahdota rasva ja sokeri, lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet.
Painele taikina pyöreän piirasvuoan pohjalle ja reunoille.

Kypsennä piiraspohjaa 200 asteisen uunin alimmalla ritilätasolla 10-15 minuuttia, valmista sillä välin täyte ja marenki.

Sekoita kulhossa vanillakreemijauhe ja maito tasaiseksi.
Sulata paloiteltu suklaa esimerkiksi mikrossa puolen minuutin jaksoissa välillä sekoitellen, lisää sula suklaa vanillakreemin joukkoon, sekoita tasaiseksi.

Erottele munista valkuaiset, käytä keltuaiset esimerkiksi ruoanvalmistukseen.
Vaahdota valkuaiset kestäväksi vaahdoksi, lisää sokeri vähitellen koko ajan vatkaten, kunnes marenkivaahto pysyy kulhossa vaikka kääntäisit sen ylösalaisin.
Mausta varoen Irish Cream -aromilla.

Levitä suklaa-vanillakreemi pohjan päälle, nostele marenkivaahto pinnalle ja levitä se lusikalla huolimattomasti.
Laita piiras vielä uunin keskiritilätasolle muutamaksi minuutiksi, kunnes pinta saa kauniin värin. Tarkkaile, ettei pinta tummu liikaa.

Sihtaa pinnalle halutessasi tomusokeria.
Koristerakeita voi tilata täältä.

Tämän piiraan voi valmistaa jo edellisenä päivänä, hyvää lämpimänä ja jääkaappikylmänä!