1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (Ei vielä arvosteluja)
Ladataan...

Greippi-marenkitorttu

Pohja:
100 gvoita tai margariinia
2 rkl (todellakin näin vähän!) sokeria
1 muna
2 dl vehnäjauhoja
1 rkl maissi- tai perunajauhoja (älä kysy mikä idea tällä on)

Täyte:
1,5 tl raastettua greipin kuorta
1 dl sokeria
4 dl vettä
4 keltuaista
4,5 rkl perunajauhoja
2 rkl voita
2 greipin mehut
2 tl vaniljasokeria

Päälle:
4 valkuaista
1,5 dl tomusokeria

Vaahdota rasva ja sokeri. Lisää muna vatkaten ja sitten keskenään sekoitetut kuivat aineet.

Painele taikina leivinpaperilla vuoratun irtopohjavuoan pohjalle ja paista pohjaa 200 asteessa n. 25 minuuttia.

Pese greipit huolellisesti. Raasta tarvittava kuoriraaste ja purista mehut.

Mittaa kattilaan täytteen ainekset ja keitä niistä sakea kiisseli. Mausta vaniljasokerilla.

Kaada täyte piirakkapohjan päälle ja pudota uunin lämpötila 175 asteeseen.

Vaahdota
valkuaiset kovaksi vaahdoksi, lisää tomusokeri vähitellen koko ajan
vatkaten. Levitä marenki kiisselin päälle. Laita uuniin, kunnes pinta
saa kauniin värin.

Tarjoa piiras jäähtyneenä.