1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (51 arvostelut, Keskimäärä: 4.41/5.00)
Ladataan...

Brita-kakku kuuluu kesäkakkujen klassikoihin, jonka täytettä voit muunnella mieltymysten mukaan. Syksyllä kakun täytteeseen voi käyttää hapokkaita omenoita, joita on pehmennetty ensin kasarissa tumman sokerin ja kanelin kanssa.

Brita-kakku
8-10 annosta

Pohja:
125 g voita
1 dl ruokokidesokeria tai taloussokeria
1 tl vaniljasokeria
2 keltuaista
1 dl maitoa
1 dl vehnäjauhoja
½ dl perunajauhoja
2 tl leivinjauhetta

Päälle:
2 valkuaista
1 ½  dl mansikkatomusokeria
50 g mantelilastuja, pähkinärouhetta tai Wienernougat crushia

Täyte:
250 g vaniljarahkaa tai Vanilja tuorejuuston tyyppistä kasvirasvavalmistetta
150-200 g pakastemarjasekoitusta tai tuoreita marjoja
sokeria maun mukaan
1 tl vaniljasokeria
2 dl vispikermaa

Vaahdota rasva ja sokerit kuohkeaksi. Erottele valkuaiset keltuaisista.
Lisää vaahtoon keltuaiset vatkaten sekä keskenään sekoitetut kuivat aineet ja maito vuorotellen.
Levitä taikina öljytylle leivinpaperille ohueksi levyksi uunipellille. Taikinamäärä tuntuu pieneltä, mutta riittää kyllä.
Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi ja lisää mansikkatomusokeri vähitellen, koko ajan vatkaten.
Levitä marenkiseos pohjan päälle ilmavaksi isolla lusikalla. Ripottele pinnalle mantelilastuja , pähkinärouhetta tai Wienernougat crushia.
Paista pohjaa 175 asteessa uunissa noin 20 minuuttia, kunnes marenki on saanut pintaansa herkullisen ruskean värin. Anna pohjan jäähtyä paperilla, tee sillä välin täyte.
Vatkaa kerma vaahdoksi, lisää joukkoon rahka, marjat ja hieman sokeria, sekä vaniljasokeria.
Leikkaa pohja kahteen tai neljään osaan ja täytä kerma-rahkaseoksella.
Siivilöi pinnalle tomusokeria.

Lisää suosikiksi
Kirjaudu sisään tai rekisteröidy palveluun lisätäksesi suosikki reseptejäsi.