1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (5 arvostelua. Keskiarvo: 3,60/5)

Uunimakkara on suomalaisten buffetpöytien suosikkiruokaa. Milloin viimeksi olet valmistanut sitä itse? Tällä reseptillä valmistaessa saat myös lisukkeet kätevästi yhdellä kertaa.

Uunimakkara
2-4 annosta

310/250 g punaisia kidneypapuja
500 g lenkkimakkaraa
250 g kirsikkatomaatteja
1 iso punasipuli lohkoina
200 g herkkusieniä
200 g chili-paprikatuorejuustoa

Laita kidneypavut reunalliseen uunivuokaan.
Poista lenkkimakkarasta kuori ja laita se makkarat uunivuokaan. Leikkaa makkaraan viiltoja.
Laita makkaroiden keskelle kirsikkatomaatit. Kuori punasipuli ja leikkaa lohkoiksi. Laita lohkot uunivuokaan yhdessä lohkottujen herkkusienten kanssa.
Leikkaa chili-paprikatuorejuusto paloiksi ja painele makkaraan leikattuihin viiltoihin.
Paista 200-asteessa uunin keskiritilätasolla noin 30 minuuttia.
Tarjoa halutessasi peruna- tai bataattisoseen kanssa.

Reseptin laatinut:

Reseptin tarjoaa:
Hellapoliisi yhteistyössä Makuja.fi

Lisää suosikiksi
Kirjaudu sisään tai rekisteröidy palveluun lisätäksesi suosikki reseptejäsi.