1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (6 arvostelua, keskiarvo: 3,67 / 5)
Ladataan...

Milloin viimeksi olet savustanut?
Savustuspussi on kätevä tapa savustaa myös kotona ja kaikkina vuodenaikoina. Voit laittaa pussiin aineksia oman maun mukaan. Varmista kuitenkin, että niiden kypsyminen vie aikaa suunnilleen saman verran. Tässä koko ateria valmistuu kerralla. Avaa pussi varoen ja nauti ihanasta tuoksusta ja herkullisista aromeista.

Savustetut makkara-perunat
4 annosta

700 g Nevalan kuorellinen lohkoperuna
¾ dl oliiviöljyä
4 valkosipulinkynttä
3 sipulia
100-150 g herkkusieniä
½ kesäkurpitsa
100-200 g kirsikka- tai miniluumutomaatteja
1 punainen chilipaprika
300 g chorizomakkaraa tai muuta makkaraa
2 tl ethiopian berbere -mausteseosta tai muuta vahvaa mausteseosta maun mukaan
suolaa maun mukaan

Laita kuorelliset lohkoperunat kulhoon ja kaada päälle oliiviöljyä.
Kuori ja hienonna tai viipaloi valkosipulinkynnet ja lisää joukkoon.
Kuori sipulit ja leikkaa lohkoiksi.
Leikkaa myös herkkusienet lohkoiksi ja paloittele kesäkurpitsa. Hienonna chilipaprika.
Paista makkaroihin halutessasi pinta pannulla molemmin puolin. Voit myös halutessasi paloitella makkarat.
Laita kaikki ainekset kulhoon ja mausta.
Laita ainekset yhteen tai kahteen savustuspussiin tasaiseksi kerrokseksi ja paista 200 asteessa uunin alimmalla ritilätasolla 200 asteessa 20-30 minuuttia.
Anna ruoan vetäytyä hetki ennen pussin avaamista.

Tarjoa!

Reseptin laatinut:
Reseptin laatinut Hellapoliisi

Reseptin tarjoaa:
Yhteistyössa Nevalan Kypsät perunaherkut

Lisää suosikiksi
Kirjaudu sisään tai rekisteröidy palveluun lisätäksesi suosikki reseptejäsi.