1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (24 arvostelua, keskiarvo: 3,79 / 5)
Ladataan...

Tämän ruoan maku paranee seistessään, kuten useimpien pata- ja keittoruokien. "Päivän vanhana" oli ihanaa lämmittää eilinen ruoka pitkän uintireissun päätteeksi.

Makkarapata

tilkka öljyä
n. 500 g perunoita
2 isoa sipulia lohkoina
1/2-1 punainen paprika suikaleina
1/2 keskikokoista kesäkurpitsaa suikaleina
3 isoa valkosipulinkynttä hienonnettuna
3 isoa tomaattia lohkoina
2 tl Provencen mausteseosta
suolaa myllystä

4-5 dl vettä
500 g makkaraa kuutioina
tuoretta persiljaa silppuna


Kuori ja kuutioi perunat.
Kuumenna tilkka öljyä kattilassa, kuullota perunoita hetki.
Lisää joukkoon lohkotut sipulit, suikaloidut paprikat ja kesäkurpitsa, sekä valkosipuli, tomaatit ja mausteet.
Lisää  vesi ja anna kiehua miedolla lämmöllä kannen alla, kunnes perunat ovat melkein kypsiä.
Kuutioi kattilaan muhimaan makkarat,
anna kiehua vielä hetki, kunnes perunat ovat täysin kypsiä.
Tarkista maku.

Ripottele joukkoon tuoretta persiljaa.