1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (5 arvostelua. Keskiarvo: 4,00/5)

Olen saanut joitakin toiveita koskien miehisiä reseptejä. Tässä niinsanottua ”äijäruokaa.” Maistui kyllä naisillekin! Lämminsavupekoni antoi uskomattoman herkullisen maun kastikkeelle. Seuraksi keittelin vuoden ensimmäiset varhaisperunat.

Makkara-savupekonikastike

20 g voita tai margariinia
1 sipuli silppuna
n. 400 g Kylmäsen Herkkulenkkiä
100 g Kylmäsen ”Tosi hyvää pekonia”
100 g tuoreita herkkusieniä viipaleina
3-4 rkl vehnäjauhoja
7 dl vettä
paprikajauhetta
timjamia
2-3 tomaattia kuutioina
1 lihaliemikuutio
1 tl Dijon Originale sinappia
1/2 dl kermaa

Sulata rasva kattilassa tai paistokasarissa, paista sipuli, lisää pannuun kuutioitu Herkkulenkki, silputtu savupekoni ja hetken päästä herkkusieniviipaleet.
Sekoita joukkoon vehnäjauhot ja kääntele aineksia hetki, jotta saavat hieman väriä.
Lisää joukkoon vesi, mausteet ja tomaattikuutiot, sekä lihaliemikuutio ja Dijon-sinappi.
Anna kiehua miedolla lämmöllä kymmenisen minuuttia välillä hämmennellen.
Lisää kerma ja kuumenna.

Tarkista maku.

Tarjoa lisäksi perunasosetta tai keitettyjä perunoita.