1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (3 arvostelua, keskiarvo: 3,00 / 5)
Ladataan...

Kesäpäivän herkku sisältää tietysti tuoreita marjoja ja ihanaa vaniljakiisseliä. Nosta pöytään jääkaappikylmänä.

Vaniljatartaletti
12 annosta

Pohja:

125 g voita
3 dl Dansukker Tomusokeria
yhden sitruunan kuoriraaste
1 munan keltuainen
5 dl vehnäjauhoja
½-3/4 dl kylmää vettä

Vaniljakiisseli:

5 dl maitoa
2-3 tl Dansukker Vaniljasokeria
1 dl Dansukker Taloussokeria
6 munan keltuaista
3 rkl maissijauhoja
50 g pehmeää voita

Lisäksi:

tuoreita marjoja
Dansukker Tomusokeria koristeluun

Vaahdota voi ja tomusokeri keskenään.
Raasta joukkoon hyvin pestyn sitruunan kuoriraaste ja lisää munan keltuainen vatkaten.
Sekoita joukkoon vehnäjauhot ja lopuksi nopeasti sekoittaen kylmä vesi.
Painele taikina pieniin tartalettivuokiin tai leivinpaperilla vuoratun, halkaisijaltaan 24-26 cm piirasvuoan pohjalle ja reunoille.
Paista pohjaa 200 -asteisen uunin alimmalla ritilätasolla 10-12 minuuttia tai kunnes pohja on kypsä. Jäähdytä.

Valmista vaniljakiisseli.
Mittaa kattilaan maito ja vaniljasokeri. Kuumenna kiehumispisteeseen.
Sekoita taloussokeri, munan keltuaiset ja maissijauhot keskenään ja valuta kuuman maidon joukkoon.
Kuumenna varovasti sekoitellen, kunnes kiisseli sakenee.
Nosta pois liedeltä ja lisää joukkoon pehmeä voi sekoittaen.
Jäähdytä.

Levitä vaniljakiisseli piiraspohjan päälle.
Ripottele pinnalle tuoreita marjoja koristele halutessasi siivilöidyllä tomusokerilla.

Reseptin tarjoaa:
Yhteistyössä Dansukker

Lisää suosikiksi
Kirjaudu sisään tai rekisteröidy palveluun lisätäksesi suosikki reseptejäsi.