1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (Ei vielä arvosteluja)
Ladataan...

Tämä piirakka on tullut tehtyä monet kerrat hyväksi havaitulla perusohjeella, mutta tällä kertaa upotin piirakkaan kaapissa olleen Fazerin Hasselpähkinä-suklaalevyn.
Tarkoitus oli sulattaa suklaa vaniljakreemin joukkoon, mutta koska touhuilin samaan aikaan taas kaikkea muutakin, unohdin ajatukseni=( Persikka antoi tälle raikkaan maun ja makuyhdistelmä oli ihan onnistunut.

Vaniljainen suklaa-persikkapiirakka

Pohja:

150 g voita tai margariinia
1 dl sokeria
1 muna
1,5 dl vehnäjauhoja
1,5 dl kaurahiutaleita + 2 tl leivinjauhetta
+ tarpeen mukaan vehnäjauhoja, jos taikina tuntuu liian tarttuvalta

Vatkaa rasva ja sokeri vaaleaksi vaahdoksi, lisää muna koko ajan vatkaten. Lisää joukkoon keskenään sekoitetut kuivat aineet. taputa taikina pyöreän piirakkavuoan pohjalle ja reunoille.

Päälle:

1 levy Fazerin hasselpähkinä-maitosuklaata
3-4 säilykepersikan puolikasta viipaloituna
 

Täyte:

5 dl  nestettä, josta osa säilykepersikkapurkin lientä, osa maitoa + vaniljakreemijauhetta (tai vaniljakastikejauhetta) pakkauksen ohjeen mukaan.

Murenna suklaa piirakkapohjan päälle ja nosta pinnalle persikkaviipaleet. Kaada päällimmäiseksi vaniljakreemi. Paista 175-200 asteisessa uunissa puolisen tuntia. Huom! Voit myös sulattaa piirakkaan tulevan suklaan mikrossa ja lisätä sen valmiin vaniljakreemin joukkoon.

Lisää suosikiksi
Kirjaudu sisään tai rekisteröidy palveluun lisätäksesi suosikki reseptejäsi.