1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (1 arvostelua, keskiarvo: 5,00 / 5)
Ladataan...

Omenoiden aika alkaa olla käsillä. Varhaisimmat lajikkeet ovat juuri näinä hetkinä jo kypsiä.
Perinteisin syksyn omenaherkku on tietysti piiras.
Vanilja keventää omenien kirpeyttä ja kaneli antaa ihanan maun ja herkullisen tuoksun.
Täyte on  valmistettu Dr.Oetkerin pussissa myytävässä vaniljavanukasaineksesta, jota voi tarjota kylmänä jälkiruokalisäkkeenä, mutta myös lämpimissä jälkiruoissa.
Ohjeen mantelimassan voi halutessaan jättää pois.

Vaniljainen omenapiiras
n. 8 annosta

Pohja:
1½ dl juoksevaa margariinia
1 dl sokeria
1 muna
½ dl kaurahiutaleita
2½ dl vehnäjauhoja
2 tl Dr.Oetker Leivinjauhetta
½ tl Dr.Oetker Vaniljasokeria

Täyte:
nokare voita tai margariinia
4 keskikokoista omenaa lohkoina
1 tl kanelia
½-¾ dl vaaleaa siirappia
50 g Dr.Oetker Mantelimassaa murustettuna
1 pss Dr.Oetker Vaniljavanukasaineksia
5 dl maitoa
1 tl Dr.Oetker Vaniljasokeria

Sekoita juoksevan margariinin joukkoon sokeri, muna ja keskenään sekoitetut kuivat aineet.
Painele taikina halkaisijaltaan 24 cm piirasvuoan pohjalle ja reunoille.
Esipaista 200 asteessa uunin alimmalla ritilätasolla noin kymmenen minuuttia.

Pese omenat ja poista siemenkodat. Leikkaa omenat kuorineen ohuiksi viipaleiksi.
Kuumenna rasva kasarissa. Lisää omenalohkot, kaneli ja siirappi, anna kiehua muutama minuutti.
Kaada seos esipaistetun pohjan päälle.
Murusta joukkoon mantelimassaa.
Sekoita pussillinen vaniljavanukasaineksia ja maitoa. Mausta seos vaniljasokerilla. Anna vetäytyä hetki ja kaada seos omenoiden päälle piirasvuokaan. Levitä tasaiseksi.
Paista 200 asteessa noin puoli tuntia, tai kunnes pinta on hyytynyt.
Piiras on parhaimmillaan kylmänä ja jähmettyneenä.

Reseptin laatinut:
Reseptin laatinut Hellapoliisi

Reseptin tarjoaa:

Lisää suosikiksi
Kirjaudu sisään tai rekisteröidy palveluun lisätäksesi suosikki reseptejäsi.