1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (19 arvostelua, keskiarvo: 3,95 / 5)
Ladataan...

Syysomenoista valmistat upean piiraan. Kuorruta piiras toscakuorrutuksella ja nauti valmiista piiraasta sellaisenaan tai vaniljajäätelön tai kermavaahdon kanssa.

Syksyinen omena-toscapiiras
8 annosta

2 munia
1 ½ dl sokeria
2 ½ dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 dl öljyä tai sulatettua voita tai margariinia
1 dl maitoa

Kuorrute:

2-4 omenaa
100 g voita
100 g mantelilastuja
1 dl sokeria
1 rkl vehnäjauhoja
½ tl kanelia

Vaahdota munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi.
Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet ja öljy tai sulatettu voi tai margariini, sekä maito.
Levitä taikina leivinpaperilla vuorattuun uunivuokaan, jonka halkaisija on noin 24-26 cm.
Paista pohjaa 225 -asteisessa uunissa noin 15 minuuttia.
Valmista sillä välin kuorrute.
Kuori omenat ja leikkaa pieniksi kuutioiksi.
Laita ne kattilaan yhdessä muiden kuorruteainesten kanssa. Hämmennä, kunnes voi on sulanut.
Levitä seos esipaistetun pohjan päälle.
Jatka paistamista, kunnes pinta on saanut kauniin värin.
Tarjoa seuraksi jäätelöä tai vaahdotettua vaniljakastiketta.

Reseptin laatinut:
Reseptin laatinut Hellapoliisi

Reseptin tarjoaa:
Hellapoliisi yhteistyössä Makuja.fi

Lisää suosikiksi
Kirjaudu sisään tai rekisteröidy palveluun lisätäksesi suosikki reseptejäsi.