1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (8 arvostelua, keskiarvo: 3,38 / 5)
Ladataan...


Susu-piirakka


Pohja:


150 g voita tai margariinia
1 dl sokeria
1 muna
3 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta 


Päälle:


1 dl vanilliinikreemijauhetta
3 dl maitoa
200 g vaniljatuorejuustoa
(0,5 dl sokeria)
2 tl vaniljasokeria
2 munaa
15 kpl Susu-patukkapaloja irtokarkkilaatikosta (=150 g) 

Vatkaa rasva ja sokeri vaahdoksi, lisää muna hyvin vatkaten. Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet.

Painele taikina piirakkavuoan pohjalle ja reunoille.

Sekoita vanilliinikreemijauheen joukkoon maito, anna saeta hetki.

Lisää joukkoon tuorejuusto, sokerit ja munat, sekoita tasaiseksi.

Silppua Susu-palat piirakkataikinan päälle, kaada päälle vanilliinimössö.

Paista 200 asteisessa uunissa puoli tuntia uunin alimmalla ritilätasolla. 

Anna jäähtyä kunnolla, muuten täyte on todella valuvaa!

Lisään
tähän vielä, että tämä piirakka kannattaa vieraille tarjottuna tehdä jo
edellisenä päivänä, oman porukan kesken ei varmaan haittaa, vaikka
täyte onkin todella löysää, mutta vieraille tästä ei tuoreena saa kyllä
siistejä paloja. En kuitenkaan muuttelisi ainesuhteita, sillä tälle käy
kylmässä seisomisen jälkeen kuten mutakakulle, se "kiinteytyy."