1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (42 arvostelua, keskiarvo: 3,62 / 5)
Ladataan...

Sain haasteen kehitellä Snickers-piiraan.
Sinänsä mielenkiintoinen haaste, etten ole koskaan törmännyt sellaiseen piiraaseen, mutta Snickers on suklaapatukkana sentään tuttu.
Valitsin pohja-aineiksi keksejä, mutten halunnut käyttää perinteisesti vaaleita keksejä.
LU Bastogne-kekseissä on aavistus kanelin makua, mutta mielestäni se sopi tähän loistavasti.
Jos kaneli ei makuna miellytä, suosittelen käyttämään suklaakeksejä.

Pimeänä vuodenaikana erityisen kauniita kakkujen, piiraiden ja muiden leivonnaisten alla on Bruno kakkupaperit, jotka hohtavat hopean ja kullan sävyissä. Pakkauksessa on halkaisijaltaan kolmea eri kokoista paperia. Näitä kannattaa hankkia joululeivonnaisten alle ja lahjaleivonnaisten koristeluun!

Snickers-piiras 8-10 palaa

260 g LU Bastogne Kandisokerikeksejä
100 g margariinia sulatettuna
1 dl suolapähkinöitä karkeaksi hienonnettuna
2 dl ruokakermaa
15 kpl Vanilja-Fudgeja (irtokarkkihyllystä)
1 Snickers-patukka

Kuorrute:
200 g vaaleaa maitosuklaata
1 dl kermaa
1/2 dl suolapähkinöitä

Vuoraa halkaisijaltaan 22 cm irtopohjavuoan pohja leivinpaperilla.
Murenna keksit, sulata joukkoon margariini, sekoita joukkoon karkeaksi hienonnetut suolapähkinät.
Painele seos vuoan pohjalle.

Keitä kermasta ja Fudgeista sakea kinuski.
Lisää lopuksi joukkoon Snickers-suklaapatukka ja sekoita, kunnes se sulaa.
Kaada kinuski vuokaan keksinmurupohjan päälle.

Sekoita kasarissa miedolla lämmöllä vaalea maitosuklaa ja kerma, kunnes suklaa on sulanut joukkoon.
Sekoita joukkoon suolapähkinöitä.
Levitä kuorrute piiraan pinnalle ja nosta hetkeksi kylmään.

Irroita vuoka piiraan ympäriltä ja nosta piiras tarjoiluvadille.

Tämän piiraan voit valmistaa jääkaappiin jo muutamaa päivää aiemmin.