Raparperipiiras vaniljakastikkeella

  • 15 min Työaika
  • 30 min Valmistusaika
  • Helppo Vaikeustaso
  • Ei hyvä, 1 / 5
  • Parannettavaa, 2 / 5
  • Ihan ok, 3 / 5
  • Loistava, 4 / 5
  • Erinomainen, 5 / 5

11 arvostelua. Keskiarvo: 3.7/5

Ei arvosteluja

Oatly logo

Resepti kaupallisessa yhteistyössä

Advertising information

Ainekset

12 annosta
  • 200 g maidoton margariini
  • 1 ½ dl sokeri
  • 4 dl vehnäjauho
  • 2 tl leivinjauhe
  • 2 tl vaniljasokeri
  • ½ tl kaneli
  • (vaihtoehto) kardemumma
  • 2 dl Oatly iMat Ruokaan
Pinnalle:
  • 4-5 dl raparperi
  • 2 rkl sokeri
Lisäksi:
  • Oatly Vaniljakastike

Mikä sen ihanampi kevään leivonnainen kuin tuoreista raparpereista valmistettu piiras. Lähes yhtä herkullista piiras on myös pakastealtaan uumenista löytyvistä raparpereista valmistettuna. Kruunaa tämä herkku täyteläisellä kaurapohjaisella vaniljakastikkeella.

Raparperipiiras vaniljakastikkeella
8-12 annosta

200 g maidotonta margariinia
1 ½ dl sokeria
4 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria
(½ tl kanelia tai kardemummaa)
2 dl Oatly iMat Ruokaan

Pinnalle:
4-5 dl raparperipaloja
2 rkl sokeria

Lisäksi:
Oatly Vaniljakastike

Raparperipiiras (maidoton, kananmunaton)

Vaahdota maidoton margariini ja sokeri vaahdoksi. Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet ja Oatly iMat vuorotellen vatkaten. Sekoita vain sen verran, että ainekset ovat sekaisin. Levitä taikina leivinpaperilla vuorattuun reunalliseen uunivuokaan. Ripottele pinnalle raparperipalat ja sokeria. Paista 225 asteessa uunin keskiritilätasolla 15-20 minuuttia tai kunnes pinta on kiinteä ja kauniin värinen. Jäähdytä hetki. Leikkaa annospaloiksi ja tarjoa seuraksi Oatly Vaniljakastiketta.

Advertising information

Julkaisupäivä:

Reseptin on laatinut:

Yhteistyössä