1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (8 arvostelua, keskiarvo: 3,50 / 5)
Ladataan...

Raparperiaika on käsillä!
Leivo helppotekoinen ja herkullinen raparperipiiras jälkiruoaksi tai kahvipöytään! Keiju on tuonut markkinoille upean sarjan erikoisöljyjä, jotka antavat ruokiin ja leivonnaisiin upeaa makua. Maapähkinä- ja rypsiöljy antaa piiraalle hienostuneen aromin.

Raparperi-rahkapiiras
6-8 annosta

Pohja:
200 g Digestive-keksejä
½ dl-¾ dl Keiju Maapähkinä- ja rypsiöljyä

Lisäksi:
2 rkl Keiju Maapähkinä- ja rypsiöljyä
1-2 raparperinvartta viipaleina
½ dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
½ tl kanelia
300 g vanilja- tai kookosrahkaa
2 munaa
½ dl sokeria
1 tl vaniljasokeria

Koristeluun:
mansikoita

Laita Digestive-keksit tehosekoittimeen ja pyöräytä muruiksi.
Voit nuijia ne pussissa myös lihanuijan avulla.
Lisää joukkoon Keiju Maapähkinä- ja rypsiöljyä ja sekoita tasaiseksi.
Painele seos leivinpaperilla vuorattuun suorakaiteen malliseen irtopohjavuokaan tai pyöreään, halkaisijaltaan noin 20-22 cm vuokaan vuoan pohjalle. Laita vuoka 200-asteiseen uuniin noin viideksi minuutiksi.
Paloittele raparperi viipaleiksi.
Kuumenna Maapähkinä- ja rypsiöljy kasarissa ja lisää raparperipalat, sokeri, vaniljasokeri ja kaneli. Kääntele hetki, kunnes raparperi pehmenee.
Levitä raparperiseos esipaistetun pohjan päälle.
Sekoita vanilja- tai kookosrahka, munat, sokeri ja vaniljasokeri keskenään.
Kaada seos vuokaan ja levitä tasaiseksi.
Paista 200-asteisessa uunissa noin puoli tuntia, tai kunnes pinta on jähmettynyt.
Jäähdytä piiras. Irrota vuoasta ja siirrä tarjoiluvadille.

Koristele tuoreilla mansikoilla.

Reseptin laatinut:
Reseptin laatinut Hellapoliisi

Reseptin tarjoaa:
Hellapoliisi yhteistyössä Keiju Öljy

Lisää suosikiksi
Kirjaudu sisään tai rekisteröidy palveluun lisätäksesi suosikki reseptejäsi.