1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (31 arvostelua, keskiarvo: 3,74 / 5)
Ladataan...

Kevät on täällä ja pian myös kevään ensimmäiset raparperit.
Leivo upea piiras kevään juhliin täyteläisestä ja herkullisesta mascarponejuustosta.

Raparperi-mascarponepiirakka
8 annosta

Pohja:
150 g sulatettua voita
1½ dl sokeria
4 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 tl ruokasoodaa
2 tl vaniljasokeria
1 dl piimää
1 kananmuna

Täyte:
500 g Galbani Mascarpone tuorejuustoa
2 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
2 kananmunaa
200-300 g raparperia

Sulata voi ja sekoita joukkoon sokeri ja keskenään sekoitetut muut kuivat aineet.
Jaa seos kahteen osaan siten, että toisessa on 2/3 ja toisessa 1/3.
Lisää isompaan osaan piimä ja rikottu muna ja sekoita tasaiseksi.
Levitä taikina leivinpaperilla vuoratun piirasvuoan pohjalle ja reunoille.
Sekoita Mascarpone tuorejuusto, sokeri, vaniljasokeri ja rikotut munat keskenään ja levitä seos piiraspohjan päälle. Ripottele pinnalle raparperit ja lopuksi vielä muruseos.
Kypsennä piirasta 200-asteessa 30-40 minuuttia, kunnes pinta on kauniin värinen.
Tarjoa jäähtyneenä.

Reseptin laatinut:

Reseptin tarjoaa:
Yhteistyössä Galbani

Lisää suosikiksi
Kirjaudu sisään tai rekisteröidy palveluun lisätäksesi suosikki reseptejäsi.