1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (5 arvostelua, keskiarvo: 3,00 / 5)
Ladataan...

Tänään posti kiikutti kirjeen entiseltä työkaveriltani, jossa hän kertoi tehneensä raparperipiirakan valmiiseen muropohjataikinaan siten, että pinnalle tulleiden raparperien päälle hän teki ”muna-maidon” käyttämällä nesteenä kookosmaitoa.
Pitihän tuota piirakkaa sitten kokeilla ja hieman tuunailla.

Lopputuloksena todella herkullinen piirakka.
Pohjasta tuli suorastaan erinomainen, jos saa hieman kehua.
Inkiväärihillon voi jättää pois, tai korvata sen esimerkiksi mansikkahillolla.
Kreemijauheen tilalle käy myös vaniljakastikeainekset.



Raparperi-kookospiirakka

Pohja:
150 g voita tai margariinia
1 dl ruokokidesokeria
1 1/2 dl kaurahiutaleita
1 1/2 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta

n. 1 dl inkiväärihilloa (Ginger Jam)
1-2 raparperinvartta viipaleina
1 dl vaniljakreemijauhetta (esim Aaria)
200 ml Wok’n Roll kookoskermaa
2 dl vettä tai maitoa

Vatkaa rasva ja sokeri vaahdoksi, lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet.
Painele taikina pyöreän, halkaisijaltaan noin 24 senttisen piirakkavuoan pohjalle ja reunoille.

Levitä pohjan päälle inkiväärihillo.

Viipaloi hillokerroksen päälle raparperit.

Sekoita vaniljakreemijauhe kookoskerman ja maidon joukkoon, anna saostua hetki.
Kaada kreemi raparperien päälle.

Kypsennä piirasta 200 asteisen uunin alimmalla ritilätasolla puolisen tuntia.