1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (2 arvostelua, keskiarvo: 3,00 / 5)
Ladataan...

Persikkapiiras on makea herkku, jonka voit nostaa juhlapöytään tai tarjoilla arkenakin. Piiras kätkee sisäänsä raikkaita persikkapaloja, ihanaa vaniljakreemiä ja pinta on saanut makeutensa persikkahillosta ja hyytelösokerikiilteestä.

Persikkapiiras

Pohja:
150 g margariinia tai voita
1 dl ruokokidesokeria
1 muna
1 1/2 dl hasselpähkinäjauhetta
1 1/2 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta


1 pieni prk säilykepersikoita valutettuna
2 dl Vaniljakreemijauhetta + 6 dl maitoa (tarkista vaniljakreemijauhepurkin kyljestä kreemin sekoitussuhde)
1 prk (284 g) St.Dalfour persikkahilloa (hillossa ei ole lisättyä sokeria, säilöntäaineita, eikä keinotekoisia maku-, ja väriaineita)
2 dl vettä
1 dl hyytelösokeria

Vaahdota rasva ja sokeri, lisää muna vatkaten. Sekoita joukkoon kuivat aineet. Painele taikina halkaisijaltaan 24-26 piirasvuokaan, esipaista 200 asteessa noin 10 minuuttia. Sekoita vaniljakreemijauhe ja maito tasaiseksi tahnaksi, anna vetäytyä hetki. Levitä persikkapalat esipaistetun pohjan päälle, levitä päälle kreemi ja jatka paistamista vielä noin 15 minuuttia. Anna jäähtyä.

Levitä jäähtyneen tortun pinnalle persikkahillo.
Kiehauta vesi ja lisää hyytelösokeri koko ajan sekoittaen. Hämmennä, kunnes liemi kirkastuu. Anna jäähtyä hetki. Lusikoi liemi varovasti hillon päälle tortun pinnalle. Nosta hetkeksi kylmään hyytymään.