1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (5 arvostelua, keskiarvo: 4,40 / 5)
Ladataan...

Pähkinöitä on toki kiva ja terveellistäkin napostella ihan päivittäin, mutta leivonnassa niiden sesonki on ehdottomasti vuoden pimeimpänä aikana.
Jyväskyläläisen Foodinin valikoimiin kuuluu runsaasti erilaisia pähkinöitä, joihin voit tutustua täällä.
Pohja on valmistettu gluteenittomista quinoajauhoista, jotka voit halutessasi korvata vehnäjauhoilla, mikäli leivonnaisen ei tarvitse olla gluteeniton.
Leivo herkullinen pähkinäpiiras talvikauden illanistujaisiin.

Pähkinäpiiras, gluteeniton, maidoton
8-10 annosta

Pohja:
2 kananmunaa
1½ dl Foodin Luomu Kookossokeria
2½ dl Foodin Kvinoajauhoa
1½ tl leivinjauhetta
1½ dl maidotonta margariinia sulatettuna

Pinnalle:
50 g maidotonta margariinia
1 dl Foodin Luomu Kookossokeria
½ dl maidotonta kerman kaltaista valmistetta (esim. ”kaurakerma”)
1 rkl Foodin Kvinoajauhoa
3 dl Foodin pähkinöitä (esim. pistaasi-, macadamia-, pekaani-, para- ja/tai cashewpähkinöitä)

Vaahdota kananmunat ja luomu kookossokeri kuohkeaksi vaahdoksi.
Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet ja sulatettu maidoton margariini.
Levitä taikina leivinpaperilla vuorattuun irtopohjakakkuvuokaan, jonka halkaisija on 20-22 cm.

Paista pohjaa 200-asteessa uunin keskiritilätasolla noin 20 minuuttia tai kunnes pohja on kiinteä ja kestää kuorrutteen painon.
Mittaa kasariin maidoton margariini, luomu kookossokeri, maidoton kerman kaltainen valmiste, quinoajauhot ja pähkinät.
Kuumenna, kunnes margariini on sulanut ja seos on tasaista.
Levitä pähkinäseos paistetun pohjan päälle ja jatka kypsennystä vielä noin 15 minuuttia tai kunnes pinta on kauniin värinen.
Jäähdytä ja tarjoa.

Reseptit laatinut:

Reseptin tarjoaa:
Foodin

Lisää suosikiksi
Kirjaudu sisään tai rekisteröidy palveluun lisätäksesi suosikki reseptejäsi.