1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (Ei vielä arvioita)

Kokeilin uutta vuokaani paistamalla vierailleni omenapaistosta.

Omenapaistos

Pohja:
125 g voita tai margariinia
1/2 dl sokeria
2 keltuaista
3 1/2 dl vehnäjauhoja
2 rkl vettä

Täyte:
5-6 omenaa kuutioina
n. 1/2 dl fariinisokeria tai maun mukaan
Dan Sukkerin kaneli-sokeria

Pinnalle: sokeria tai fariinisokeria

Vatkaa rasva ja sokeri vaahdoksi, lisää keltuaiset hyvin vatkaten. Lisää vehnäjauhot ja lopuksi vesi.
Sekoita vain sen verran, että saat ainekset sekaisin.
Anna taikinan levätä kelmuun käärittynä jääkaapissa puolisen tuntia.

Poista kuorituista omenoista siemenkodat ja leikkaa omenat pieniksi kuutioiksi.
Käytä omenat pikaisesti kuumassa pannussa fariinisokerin kanssa.

Jaa taikina kahteen osaan, kaulitse ne pyöreiksi levyiksi.
Nosta toinen levyistä piirakkavuoan pohjalle ja reunoille.
Kaada päälle omena-fariinisokeriseos, ripottele pinnalle kaneli-sokeria.

Paina päälle tuleva taikina koristeelliseksi päällysleikkurilla.

Nosta taikina piirakan päälle, siisti reunat. Ripottele pinnalle vielä sokeria tai fariinisokeria.
Paista piirakkaa uunin alimmalla ritilätasolla 200 asteisessa uunissa puolisen tuntia.

Tarjoa lisäksi kermavaahtoa, vaniljakastiketta tai vaniljajäätelöä.

Tässä kuvassa on uudehko leivonta-alustani , jota lupasin esitellä eräälle sivuston lukijalle, joka pohti joululahjaideoita keittiössä viihtyvälle ystävälleen.
Tuo on todella kätevä, se on riittävän iso, jotta siinä voi tehdä pullat ja sämpylät. Se on antibakteerinen ja todella helppo pestä käytön jälkeen puhtaaksi. Se kuuluu HeiRolin valikoimiin.
Kuvassa takana näkyvää Bake and Partyn kakkunostinta käytin apuna nostaessani päällimmäistä taikinaa piirakan päälle.