1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (5 arvostelua, keskiarvo: 4,20 / 5)
Ladataan...

Juhlakausi alkaa olla kohta kuumimmillaan. Juhlatarjoiluja valmisteltaessa kannattaa huomioida myös allergiat ja muut ruokarajoitteet. Tämä piiras on sekä gluteeniton, että munaton. Kirpakka mustaherukka on saanut seurakseen raikkaan, mutta miedon mangon. Marjoina tai hedelminä voit mainiosti käyttää myös muita marjoja ja hedelmiä.

Mustaherukka-mangopiiras (munaton, gluteeniton)

uunipellillinen

6 dl piimää
5 dl gluteenitonta jauhoseosta
2 dl perunakuitua (esim. Semper)
2 tl soodaa
2 dl öljyä
2 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria

Pinnalle:
5 dl mustaherukoita
1 prk säilykemangoa valutettuna
sokeria

Sekoita piimän joukkoon keskenään sekoitetut kuivat aineet, öljy ja sokerit.
Levitä taikina leivinpaperilla vuoratulle uunipellille ja ripottele pinnalle mustaherukoita ja valutettuja, pilkottuja mangopaloja tai muita marjoja tai hedelmiä.
Ripottele päälle hieman sokeria.

Paista 200-225 asteessa noin 15 minuuttia, tai kunnes pinta on saanut kauniin värin.

Lisää suosikiksi
Kirjaudu sisään tai rekisteröidy palveluun lisätäksesi suosikki reseptejäsi.