Marjainen Daim-piiras

  • Ei hyvä, 1 / 5
  • Parannettavaa, 2 / 5
  • Ihan ok, 3 / 5
  • Loistava, 4 / 5
  • Erinomainen, 5 / 5

3 arvostelua. Keskiarvo: 5/5

Ei arvosteluja

Advertising information

Ystäväni poikkesi kylään, eikä tarjoilujen valmistamiseen ollut juuri aikaa.
Moni teistä tulee kyselemään aina apuja pikaisesti valmistuviin tarjoiluihin. Tämä on sellainen tarjottava.
Tätä piirasta on tullut tehtyä eri variaatioina jo lukuisia ja aina niistä saakin eri täytteillä ihan eri makuisen.

Tällä kertaa "se jokin" tässä piiraassa on marjanmakuinen Daim.
Täytteeseen voi lisätä myös marjoja, tai jos kaapista löytyy kuivattuja marjoja, kokeile niitä.

Marjainen Daim-piiras

Pohja:
150 g voita tai margariinia
1 dl sokeria
1 muna
1 dl Elovena kaurahiutaleita (omena, mustikka, vadelma)
2 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta

Täyte:
1 1/2 isoa marjanmakuista Daimia
2 dl vanillakreemijauhetta
5 dl maitoa

Koristeeksi: marjoja

Vaahdota voi ja sokeri, lisää muna vatkaten.
Lisää joukkoon keskenään sekoitetut kuivat aineet.
Painele seos piirakkavuoan (halkaisija n. 24 cm) pohjalle ja reunoille.
Esikypsennä piiraspohjaa 200 asteisen uunin alimmalla ritilätasolla noin 10 minuuttia.

Pilko pohjaosan päälle marjanmakuiset Daimit. Voit käyttää halutessasi myös marjoja.
Sekoita vanillakreemijauhe ja maito sekaisin, anna saostua hetki.
Kaada kreemi Daim-palojen päälle, kypsennä piirasta vielä puolisen tuntia, mutta tiputa uunin lämpötila 175 asteeseen.

Koristele marjoilla.

Advertising information

Julkaisupäivä:

Reseptin on laatinut:

Yhteistyössä