1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (8 arvostelua, keskiarvo: 3,25 / 5)
Ladataan...


Tulipa sitten kokeiltua tätä teillekin tutuksi tullutta
raparperipiirakkaa, kun äitini toi tuliaisiksi raparperia. Koska jotkut
ovat miettineet miltä tämä maistuisi ilman kuorrutetta, testasin tällä
kertaa niin, mutten malttanut olla vatkaamatta kaveriksi vaahtoutuvaa
vaniljakastiketta.

Pinnaltahan tämä on ilman kuorrutusta kuivan
näköinen, mutta sisältä tämä on mehevää. Pinnalle laitetut raparperit
ja varsinkin mansikat tekevät tämän todella meheväksi. Paistovaiheessa
ne tosin uppoavat taikinan sisään. Ilman mansikoita siis saattaa olla
vähän tylsä.

Mansikka-raparperipiirakka ja vaniljavaahtoa

4 munaa
3½ dl sokeria
4½ dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
1 dl ruokaöljyä
1½ dl maitoa
4-5 pienehköä raparperinvartta viipaloituina
muutama desi pakastemansikoita

Vatkaa
munat ja sokeri vaahdoksi, lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet,
lisää öljy ja maito. Kaada leivinpaperilla vuoratulle uunipellille,
paista 225-asteisessa uunissa viitisentoista minuuttia.

Tarjoa lisäksi vaniljavaahtoa, vaniljakastiketta tai jäätelöä.