1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (5 arvostelua, keskiarvo: 4,80 / 5)
Ladataan...

Mamman raparperipiiras
8-10 annosta

150 g voita tai margariinia
1 dl sokeria
1 kananmuna
3 dl Semper FinMix -gluteenitonta jauhoseosta
1 tl leivinjauhetta

Pinnalle:
2-3 raparperinvartta
200 g kermaviiliä
1 kananmuna
1 tl vaniljasokeria
1 dl sokeria

Lisäksi:
tomusokeria

Vaahdota voi ja sokeri valkoiseksi vaahdoksi.
Lisää muna vatkaten joukkoon.
Lisää keskenään sekoitettu Fin Mix -jauhoseos ja leivinjauhe ja sekoita tasaiseksi taikinaksi.
Painele taikina voideltuun tai leivinpaperilla suojattuun piirasvuokaan, jonka halkaisija on noin 24 cm.
Esipaista 200 -asteisessa uunissa noin 15 minuuttia.

Leikkaa raparperit ohuiksi viipaleiksi.
Sekoita kermaviili, kananmuna, vaniljasokeri ja sokeri keskenään.
Kaada seos piiraspohjan päälle ja ripottele pinnalle raparperiviipaleet ja hieman sokeria.
Jatka kypsentämistä 200 -asteisessa uunissa, kunnes piiras on saanut hieman väriä ja se on hyytynyt.

Reseptin laatinut:
Reseptin laatinut Hellapoliisi

Reseptin tarjoaa:
Yhteistyössä Semper

Lisää suosikiksi
Kirjaudu sisään tai rekisteröidy palveluun lisätäksesi suosikki reseptejäsi.