1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (58 arvostelua, keskiarvo: 3,52 / 5)
Ladataan...

Tämä piiras on aina yhtä herkullinen, olkoon marjoina sitten kesäisiä mustikoita tai syksyisiä puolukoita. Ohjeen kermaviilin voi korvata myös maustamattomalla tai maustetulla rahkalla tai tuorejuustolla. Pohjan jauhoista osan voi korvata kauraleseillä tai erilaisilla leseillä.

Mamman marjapiiras
8-10 annosta

150 g voita tai margariinia
1 dl sokeria
1 kananmuna
3 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta

Pinnalle:

5 dl marjoja (mustikoita, vadelmia, mustaherukoita, puolukoita, karpaloita tai muita marjoja)
200 g kermaviiliä
1 kananmuna
1 tl vaniljasokeria
1 dl sokeria

1.

Mamman marjapiiras vaihe 1
Mittaa voi ja sokeri kulhoon

2.

Mamman marjapiiras vaihe 2
Vatkaa seos vaahdoksi

3.

Mamman marjapiiras vaihe 3
Lisää muna ja vatkaa

4.

Mamman marjapiiras vaihe 4
Sekoita vehnäjauhot ja leivinjauhe. Lisää vaahdon joukkoon.

5.

Mamman marjapiiras vaihe 5
Painele taikina halkaisijaltaan 24 cm piirasvuoan pohjalle ja reunoille vehnäjauhoja apuna käyttäen.

6.

Mamman marjapiiras vaihe 6
Paista 200-asteisessa uunissa kymmenen minuuttia.

7.

Mamman marjapiiras vaihe 7
Ripottele pinnalle marjat.

8.

Mamman marjapiiras vaihe 8
Sekoita kermaviili, kananmuna, sokeri ja vaniljasokeri.

9.

Mamman marjapiiras vaihe 9
Kaada seos marjojen päälle vuokaan ja paista 200-asteisessa uunissa toiseksi alimmalla ritilätasolla noin 30 minuuttia, tai kunnes pinta on hyytynyt ja saanut hieman väriä.

Valmis.

Mamman marjapiiras valmis pysty
Tilaa omasi:
Hellapoliisi: Pikkukokki keittiössä

Resepti on julkaistu aikaisemmin Hellapoliisi -kirjoissa.

Lisää suosikiksi
Kirjaudu sisään tai rekisteröidy palveluun lisätäksesi suosikki reseptejäsi.