1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (26 arvostelua, keskiarvo: 4,08 / 5)
Ladataan...

Tämä sitrustorttu on niin herkullista, että sitä kannattaa varata reilusti. Valmistus on helppoa. Mainio tarjottava myös varakakuksi juhliin.

Mainio sitrustorttu
8 annosta

Pohja:
200 g Digestive keksejä
75 g sulatettua voita

Täyte:
4 munankeltuaista
½ dl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria
1 prk (3 dl) makeutettua kondensoitua maitoa
1 ½ sitruunan mehu

Koristeluun:

1-2 dl kuohukermaa
1-2 rkl Dansukker Tomusokeria
1 tl Dansukker Vaniljasokeria
(tuoreita mansikoita tai vadelmia)

Mainio sitrustorttu

Murusta keksit muovipussissa nuijien tai tehosekoittimessa.
Lisää joukkoon sulatettu voi.
Painele seos leivinpaperilla vuoratun uunivuoan pohjalle, jonka halkaisija on 24 cm.
Paista pohjaa 200-asteisessa uunissa noin 10 minuuttia.
Valmista sillä aikaa täyte.
Vaahdota munankeltuaiset ja Siro sokeri kuohkeaksi vaahdoksi.
Sekoita joukkoon kondensoitu maito ja sitruunoista puristettu mehu.
Kaada seos uunivuokaan ja kypsennä 200-asteessa uunin keskiritilätasolla noin 20 minuuttia. Jäähdytä.
Vaahdota kerma ja mausta tomusokerilla ja vaniljasokerilla.
Levitä kerma jäähtyneen tortun pinnalle.
Koristele halutessasi tuoreilla mansikoilla tai vadelmilla.
Tarjoa kylmänä!

Reseptin laatinut:
Reseptin laatinut Hellapoliisi

Reseptin tarjoaa:
Yhteistyössä Dansukker

Lisää suosikiksi
Kirjaudu sisään tai rekisteröidy palveluun lisätäksesi suosikki reseptejäsi.