1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (12 arvostelua. Keskiarvo: 3,83/5)

Linzin torttu on kotoisin Itävallasta. Helppotekoinen torttu kätkee sisäänsä vadelmamarmeladia ja taikinassa maistuu manteli. Tarjoa kermavaahdon kanssa. Valmista pyöreään piirasvuokaan tai pieniin annosvuokiin.

Linzin torttu
12 annosta

200 g voita tai margariinia
2 dl Dansukker Taloussokeria tai Siro erikoishienoa sokeria
2 kananmunaa
3 ½ dl vehnäjauhoja
6 dl mantelijauhetta
½-1 tl kanelia

Täyte:
200-400 g paistonkestävää vadelmamarmeladia

Voiteluun:
1 kananmuna

Pinnalle:
Dansukker Tomusokeria

Lisäksi:
2 dl kuohukermaa
2 rkl Dansukker Taloussokeria tai Siro erikoishienoa sokeria
1 tl Dansukker Vaniljasokeria
ripaus kanelia

Vaahdota huoneenlämpöinen voi tai margariini ja Talousokeri tai Siro erikoishieno sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää kananmunat yksitellen hyvin vatkaten. Sekoita joukkoon keskenään sekoitetut kuivat aineet. Sekoita, kunnes taikina on tasainen.
Ota 1/3 taikinasta sivuun. Painele 2/3 taikinasta halkaisijaltaan 24-26 cm piirasvuoan pohjalle ja reunoille. Levitä päälle paistonkestävä vadelmamarmeladi.
Kaulitse vehnäjauhoja apuna käyttäen pienempi taikina vuoan halkaisijan kokoiseksi levyksi ja ota taikinapyörällä suikaleita. Laita suikaleet piirakan päälle ristiin. Voitele rikotulla kananmunalla. Paista 175 asteessa uunin alimmalla ritilätasolla noin tunti, kunnes pinta on saanut kauniin värin.
Ripottele pinnalle tomusokeria.
Vaahdota kuohukerma ja mausta Taloussokerilla tai Siro erikoishienolla sokerilla ja vaniljasokerilla.
Laita kermavaahto kulhoon ja ripottele pinnalle ripaus kanelia.

Tarjoa tortun seurana.

Reseptin toteuttanut:

Hellapoliisi-logo

Reseptin tarjoaa:

Uusimpia Dansukker reseptejä:



Tästä löydät kaikki DANSUKKER reseptit

Lisää suosikiksi
Kirjaudu sisään tai rekisteröidy palveluun lisätäksesi suosikki reseptejäsi.