1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (1 arvostelua, keskiarvo: 5,00 / 5)
Ladataan...

Tämän taikinan voit paistaa kahvikakkuvuoassa, mutta myös piirasvuoassa.
Paistoin taikinan Brunon kartonkisissa vuoissa. Tortut jäivät melkoisen mataliksi, kun jaoin taikinan kolmeen vuokaan.
Vuokien halkaisija on 17 cm.
Kahdessa vuoassa paistettaessa piiraista tulee kivan korkeita.

Parhaimmillaan seuraavana päivänä!

Kirsikkainen suklaapiiras

200 g voita tai margariinia
2 dl Muscovadosokeria tai taloussokeria
3 munaa
2 1/2 dl vehnäjauhoja
3/4 dl kaakaojauhetta (sokeroimaton)
2 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria
100 g taloussuklaata rouhittuna
1 dl maitoa TAI cocktailkirsikkapurkin lientä
2 tl kirsikka-aromia (jos käytät cocktailkirsikkapurkin lientä, et tarvitse kirsikka-aromia)

Vaahdota voi ja Muscovadosokeri, lisää munat yksitellen hyvin vatkaten.
Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet, rouhittu suklaa ja maito tai kirsikkapurkin liemi/kirsikka-aromi.

Jaa taikina kahteen Brunon kartonkiseen paistovuokaan, tai lasiseen piirasvuokaan.

Kypsennä 175 asteisen uunin alimmalla ritilätasolla parikymmentä minuuttia.

Mikäli paistat taikinan kahvikakkuvuoassa, voitele ja jauhota vuoka ensin, paista 175 asteisen uunin alimmalla ritilätasolla 50-60 minuuttia.

Kuorrute:
100 g taloussuklaata
n. 1/2 dl – 3/4 dl kermaa

Paloittele suklaa kasariin, lisää joukkoon kerma.
Hämmentele seosta miedolla lämmöllä, kunnes suklaa on sulanut ja kastike on tasaista.
Levitä piirakan pinnalle.
Koristele cocktailkirsikoilla.