1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (2 arvostelua. Keskiarvo: 4,00/5)

Tuoreista kirsikoista valmistettu piiras maistuu myös mukavasti mintulta. Voit maustaa piirasta myös muilla tuoreilla yrteillä.

Vuoraa paistovuoka leivinpaperilla, säästyt turhalta tiskaamiselta ja saat siirrettyä piiraan tarjolle halutessasi tarjoiluvadille.

Kirsikka-minttupiiras
8-10 annosta

Pohja:
100 g voita tai margariinia
½ dl sokeria
1 muna
2 dl vehnäjauhoja
½ dl kaurahiutaleita

Täyte:
5 dl tuoreita kirsikoita
1/3 ruukku vahvaa minttua tai ½-1 ruukku minttua
1 ½ dl vaniljakreemijauhetta
4 ½ dl maitoa

Vaahdota hieman pehmeä voi tai margariini ja sokeri keskenään.
Riko joukkoon muna ja vatkaa joukkoon.
Lisää vehnäjauhot ja kaurahiutaleet ja sekoita taikina tasaiseksi. Leikkaa halkaisijaltaan 24 cm piirasvuoan pohjalle leivinpaperiympyrä ja painele taikina piirasvuoan pohjalle vehnäjauhoja apuna käyttäen.
Laita jääkaappiin noin puoleksi tunniksi.

Esipaista pohjaa 200-asteisen uunin keskitasolla noin 10 minuuttia.

Poista kirsikoista kivet ja hienonna minttu.
Ripottele ainekset piiraspohjan päälle.
Sekoita vaniljakreemijauhe ja maito keskenään ja anna seistä hetki.
Ohenna halutessasi maidolla.
Levitä kreemi kirsikoiden päälle ja jatka paistamista 200-asteisen uunin keskitasolla noin 30 minuuttia, tai kunnes pinta on hyytynyt.
Tarjoa jäähtyneenä.

Reseptin laatinut:

Reseptin tarjoaa: