Kinuskinen päärynä-rahkapiiras

  • Ei hyvä, 1 / 5
  • Parannettavaa, 2 / 5
  • Ihan ok, 3 / 5
  • Loistava, 4 / 5
  • Erinomainen, 5 / 5

38 arvostelua. Keskiarvo: 3.8/5

Ei arvosteluja

Advertising information

Kinuskinen päärynä-rahkapiiras on miellyttävän makuinen piiras, joka soveltuu kaikkiin vuodenaikoihin. Voit ripotella halutessasi kondensoidun maidon päälle tai pohjataikinaan hieman kanelia tai piparkakkumaustetta. Näin piiras saa mausteeksi hieman jouluista makua.

Kinuskinen päärynä-rahkapiiras
noin 8 annosta

Pohja:
150 g voita tai margariinia
1 dl ruokokidesokeria
3 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
2 rkl maitoa tai vettä

Täyte:
1 prk (400 g) karamellisoitua kondensoitua maitoa
425/230 g säilykepäärynää valutettuna
200 g päärynä-kinuskirahkaa (Valio) tai vaniljarahkaa
2 munaa
1 tl vaniljasokeria

Vatkaa voi tai margariini, sekä ruokokidesokeri kuohkeaksi vaahdoksi.
Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet, sekä lopuksi maito tai vesi ja sekoita sen vain sen verran, että taikina on tasainen.
Painele taikina pyöreään, noin 24-26 cm halkaisijaltaan olevaan reunalliseen piirasvuoakaan.
Paista pohjaa 200-asteisessa uunissa noin kymmenen minuuttia.

Levitä esipaistetun pohjan päälle karamellisoitu kondensoitu maito ja valutetut päärynäpalat.
Sekoita päärynä-kinuskirahkan tai vaniljarahkan joukkoon munat ja vaniljasokeri.
Levitä rahkaseos päärynäpalojen päälle.
Paista 200-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia, tai kunnes pinta on kiinteä.
Jäädytä.

Tarjoa jäähtyneenä.

Advertising information

Julkaisupäivä:

Reseptin on laatinut:

Yhteistyössä