1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (4 arvostelua, keskiarvo: 5,00 / 5)
Ladataan...

Innostuin kokeilemaan pienin muutoksin Kodin Kuvalehdessä ollutta Key Lime Pie -piirasta, koska ohjeessa oli käytetty kondensoitua maitoa jota sattui olemaan kaapissa.
Pohjaksi murustin Jyväshyvän rouheita Pausseja, joissa maistuu suklaa ja kaakao.
Pohja oli upean makuinen!

Piiras on helppo valmistaa ja se on näyttävä kahvipöydän tarjottava esimerkiksi kevään juhlissa.

Key Lime Pie

Pohja:
150 g Paussi Kaakao-suklaa, täysjyvävilja
1/2 dl öljyä
1 rkl maitoa

Täyte:
4 keltuaista
4-5 limetin mehu puristettuna
1 prk kondensoitua maitoa
1 rkl limetin kuoriraastetta

Reunoille:
2 dl vispikermaa
2 rkl sokeria
1 tl vaniljasokeria

mansikoita
limettilohko
limen kuoriraastetta

Murusta keksit ja sekoita joukkoon öljy ja maito.
Laita taikina leivinpaperilla vuorattuun irtopohjavuokaan, jonka halkaisija on noin 22 cm.
Paista pohjaa 175 asteessa uunissa alimmalla ritilätasolla noin 15 minuuttia.
Valmista sillä aikaa täyte.

Sekoita keltuaiset, limen mehu, kondensoitu maito ja limen kuoriraaste tasaiseksi ja kaada pohjan päälle.
Jatka paistamista parikymmentä minuuttia, kunnes täyte hyytyy.
Jäähdytä ja irroita vuoasta tarjoiluvadille.

Vatkaa kerma vaahdoksi ja mausta sokerilla ja vaniljasokerilla.
Pursota kerma piiraan reunoille.
Koristele tuoreilla mansikoilla, limelohkolla ja limetin kuoriraasteella.