Karviaispiirakka

  • Ei hyvä, 1 / 5
  • Parannettavaa, 2 / 5
  • Ihan ok, 3 / 5
  • Loistava, 4 / 5
  • Erinomainen, 5 / 5

19 arvostelua. Keskiarvo: 3.5/5

Ei arvosteluja

Advertising information

Tämä piirakka sopii sellaisille, jotka eivät välitä kovin äkkimakeasta.

Ohjeen
löysin koristeluja myöten Kaarina Roinisen Parhaat kotileivonnaiset
-kirjasta. Siinä tosin joka toinen karviaisrivi oli vihreästä
karviaisesta.
Päällä oleva kerma on kuohukermaa, kun tyttö haki sitä
kaupasta. Itse ostan nykyään poikkeuksetta Floran vispiä, joka on
mielestäni raikkaamman makuista, eikä härskiinny seistessään, kuten
kuohukerma. Lisäksi purkissa on 0,5 dl enemmän kuohukermaan nähden, se
on usein juuri se ratkaiseva määrä enemmän, kuten olisi tässäkin
piirakassa ollut, tässä piti suorastaan pihistellä pursotuksessa.
Näillä helteillä muuten kerman vatkaaminen on pelottavaa puuhaa, se
menee helposti pilalle.

Muistan  kesän, jolloin oli todella
kuumaa, ravintolan keittiössä oli hirvittävästi lämpöasteita ja mun
piti tehdä kakku erään suurlähettilään vierailua varten. Sain vatkata
erinäisen määrän kermaa, kun se aina meni pilalle, lopulta vatkasin sen
jossain takahuoneessa hieman viileämmässä. Mutta nyt siis
asiaan….Käytin muuten tupperin silikonivuokaa, joka oli todella
kätevä!

Karviaispiirakka

3 munaa
1½ dl sokeria
2 dl vehnäjauhoja
2 dl kookoshiutaleita
1 tl leivinjauhetta
1 dl margariinisulaa
2-3 dl karviaismarjoja  (kokonaisuudessaan ohjeeseen kului lähes litra marjoja)

Koristelu:

2-2,5 dl kermaa tms.
2-3 rkl sokeria
½-1 tl vaniljasokeria
karviaisia

Vatkaa
munat ja sokeri vaahdoksi, lisää keskenään sekoitetut kuviat aineet,
sekä sulatettu, jäähdytetty rasva. Sekoita vain sen verran, että
ainekset tasoittuvat.

Kaada taikina voideltuun ja jauhotettuun mielellään irtoreunaiseen vuokaan (halkaisija 24-26 cm) .

Ripottele päälle karviaismarjat. Paista torttua 175-asteisessa uunissa alimmalla ritilätasolla 30-35 minuuttia.

Irroita
varovasti rengas tortun ympäriltä, tai jos paistoit tortun
kiinteäpohjaisessa vuoassa, anna jäähtyä kymmenisen minuuttia. Kumoa
jäähtynyt torttu niin, että paistopinta jää päällimmäiseksi.

Tortun voi tarjota ilman koristeita, tai lisäksi kermavaahtoa tai jäätelöä.

Vatkaa
kerma vaahdoksi ja mausta sokereilla. Pursota kermavaahdosta
koristeraita tortun ulkoreunaan, asettele viereen karviaisia. Tee
samanlaisia koristeraitoja tortun pinta täyteen.

Advertising information

Julkaisupäivä:

Reseptin on laatinut:

Yhteistyössä