1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (5 arvostelua. Keskiarvo: 4,60/5)

Herkulliset karviaiset sopivat mainiosti leivontaan. Tässä piirakka, joka vie kielen mennessään. Voit valmistaa sen reunallisessa suorakaiteen mallisessa uunivuoassa, pyöreässä piirakkavuoassa tai irtopohjaisessa kakkuvuoassa. Mieluiten kuitenkin sellaisessa, jossa on vähän enemmän reunoja, silloin saat näyttävän paksun piirakan, josta saat jäähdytettynä leikattua kauniita paloja.

Karviaismurupiirakka
12-15 annosta

Hillo:
4 dl karviaismarjoja
1 sitruunanmehu
½ dl vettä
¾ dl Dansukker Minihillosokeria

Taikina:
250 g huoneenlämpöistä voita
5 dl vehnäjauhoja
2 dl Dansukker Taloussokeria tai Siro erikoishienoa sokeria
2 tl Dansukker Vaniljasokeria
2 tl leivinjauhetta

Täyte:
250 g maitorahkaa
2 ½ dl creme fraichea
2 kananmunaa
1 ½ dl taloussokeria
2 tl vaniljasokeria

Laita putsatut karviaismarjat, sitruunanmehu ja vesi kattilaan ja kiehauta. Lisää minihillosokeri ja anna kiehua kolme minuuttia. Jäähdytä.
Laita huoneenlämpöinen voi, vehnäjauhot, taloussokeri tai Siro erikoishieno sokeri, vaniljasokeri ja leivinjauhe kulhoon ja sekoita taikina koneella tai käsin tasaiseksi. Ota puolet taikinasta sivuun ja painele toinen puolikas leivinpaperilla vuoratun vuoan pohjalle. Sekoita maitorahka, creme fraiche, rikotut kananmunat, taloussokeri ja vaniljasokeri keskenään. Levitä rahkaseos vuokaan taikinan päälle. Lusikoi löysähkö hillo kauttaaltaan vuokaan ja vedä lusikalla tai veitsellä hillosta koukeroita täytteen sekaan. Ripottele lopputaikina täytteen päälle
Kypsennä 200 asteessa uunin keskiritilätasolla 30-40 minuuttia.

Jäähdytä ja tarjoa!

Reseptin toteuttanut:

Hellapoliisi-logo

Reseptin tarjoaa:

Uusimpia Dansukker reseptejä:



Tästä löydät kaikki DANSUKKER reseptit

Lisää suosikiksi
Kirjaudu sisään tai rekisteröidy palveluun lisätäksesi suosikki reseptejäsi.