1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (14 arvostelua, keskiarvo: 3,43 / 5)
Ladataan...

Tämä raparperipiiras on jokakeväinen suosikkiohjeeni, josta jälleen muistuttelen. Tällä kertaa jauhoina on käytetty gluteenittomia jauhoja ja pinta on saanut vaniljakiisselin sijaan makeuden ruokotomusokerista ja vedestä valmistetusta tahnasta.

Gluteeniton raparperipiirakka (uunipellillinen)
20-25 palaa

4 munaa
3 dl sokeria
4 dl gluteenitonta jauhoseosta (esim. Sunnuntai)
2 tl leivinjauhetta
150 g sulatettua margariinia
1 dl maitoa
1 tl vaniljasokeria
2-3 raparperinvartta ohuina viipaleina
n. 1/2 dl talous- tai sirosokeria

Pinnalle:
n. 250 g Ruokotomusokeria
n. 4 rkl vettä

Vaahdota munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi, lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet, sulatettu margariini ja maito.
Kaada taikina leivinpaperilla vuoratulle uunipellille, ripottele pinnalle raparperiviipaleet ja sokeri.
Paista 225 asteessa noin 15 minuuttia, tai kunnes pinta on saanut hieman väriä.

Sekoita ruokotomusokeri ja vesi tasaiseksi tahnaksi ja levitä nuolijalla varovasti vielä lämpimän piiraan pinnalle.


Lisää suosikiksi
Kirjaudu sisään tai rekisteröidy palveluun lisätäksesi suosikki reseptejäsi.