1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (11 arvostelua, keskiarvo: 4,09 / 5)
Ladataan...

Gluteeniton marjapiiras maistuu kaikille.
Pohja on normaalia pohjataikinaa hieman mureampi.
Käytä täytteessä sesongin marjoja tai hedelmiä.

Nämä piiraat on leivottu Heirolin irtopohjaisissa vuoissa. Pienet sydänvuoat sopivat mainiosti annospiiraiden valmistukseen. Piiras on helppo poistaa vuosta pohjasta ylöspäin painamalla.
Isommasta vuoasta nostat piiraan suoraan tarjolle lasipohjan päällä, joka on tämän vuoan pohja.

Gluteeniton marjapiiras
10 annosta tai 6-8 annospiirasta

Pohja:
200 g voita tai margariinia
4 dl gluteenitonta jauhoseosta
2 dl mantelijauhetta

Täyte:
300 g tuorejuustoa
2 munaa
1 dl sokeria tai maun mukaan
1 tl vaniljasokeria
2 dl tyrnimarjoja
1 dl mansikoita

Nypi huoneenlämpöinen voi ja gluteeniton jauhoseos, sekä mantelijauhe keskenään.
Painele taikina piirasvuoan pohjalle ja reunoille.
Paista 200-asteisessa uunissa noin 10 minuuttia.

Sekoita tuorejuusto, munat, sokeri ja vaniljasokeri keskenään.
Tarkista maku ja lisää tarvittaessa sokeria.
Kaada seos esipaistetun pohjan päälle vuokaan.
Ripottele pinnalle tyrnimarjoja ja mansikoita.
Paista 200-asteisessa uunissa vielä noin 30 minuuttia, tai kunnes pinta on kiinteä.

Vinkki! Käytä myös muita marjoja.

Reseptin laatinut:

Reseptin tarjoaa:

 

Lisää suosikiksi
Kirjaudu sisään tai rekisteröidy palveluun lisätäksesi suosikki reseptejäsi.