1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (1 arvostelua, keskiarvo: 5,00 / 5)
Ladataan...

Terveisiä aurinkoisesta Jämsästä!
Olemme täällä viettämässä rentouttavaa viikonloppua.
En lähtenyt kuljettamaan Helsingistä kakkua mukana ja ajattelin kuitata äitienpäivän piirakalla.
Tein piiraan Brejk-suklaapatukoista samaan tapaan kuin aikanaan suosituksi tulleen Susu-piiraan .

Tämä piiras valmistuu erittäin nopeasti esimerkiksi yllätysvieraille. Pidä siis kaapissa jemmassa vaniljakreemijauhetta tai vaniljakastikeaineksia, sekä suklaapatukoita.

Give Me a …Brejk-piiras

Pohja:
150 g margariinia tai voita
1 dl sokeria
1 muna
3 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta

Täyte:
3 pkt Maraboun Brejk-suklaapatukoita (56 g/pkt)
2 dl vanillakreemijauhetta tai vaniljakastikeaineksia
n. 5 dl maitoa, tai sen verran, että seos on paksu, mutta ”valuva.”

Vaahdota rasva ja sokeri, lisää muna vatkaten.
Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet.
Painele taikina pyöreän, halkaisijaltaan noin 22-24 cm piirakkavuoan pohjalle ja reunoille.

Leikkaa suklaapatukat paloiksi ja ripottele piirasvuoan pohjalle.
Sekoita keskenään vaniljakreemijauhe ja maito, anna kastikkeen seistä muutama minuutti, jotta näet ettei täyte oli liian paksu tai liian löysä.
Kaada kastike suklaapalojen päälle.

Paista piirasta 200 asteisen uunin alimmalla ritilätasolla noin 30 minuuttia.

Olkaa hyvä!