
- Annoksia: 30
- Valmistusaika: 30 minuuttia
- Aktiivinen valmistusaika: 15 minuuttia
- Annos: perheelle
Vuohenjuusto-viikunatortut
Ainekset
- Myllyn Paras Torttutaikinalevy - 1 kg
- Täyte:
- vuohenjuusto - 200-250 g
- tuore viikuna - 2-3
- Voiteluun:
- kananmuna - 1-2
Pikkujouluaika on käsillä ja viilenevät illat houkuttavat glögin ja pikkusuolaisten äärelle. Myllyn Paras torttutaikinalevyistä valmistat nopeasti herkulliset suolaiset tarjottavat erilaisia täytteitä vaihtamalla. Pimeään aikaan sopivat erilaiset juustot ja mukavan makea viikuna.
Sujauta täytteeksi vuohenjuustoa ja viikunaa, tämä yhdistelmä on tyylikäs ja maistuva.
Vuohenjuusto-viikunatortut
20-30 kappaletta
1 kg Myllyn Paras Torttutaikinalevyjä
Täyte:
200-250 g vuohenjuustoa
2-3 tuoretta viikunaa
Voiteluun:
1-2 kananmunaa
Ota torttutaikinalevyt sulamaan ja levitä ne leivontalaudalle vieretysten.
Ota sulaneista levyistä pyöreällä muotilla tai juomalasilla ympyröitä. Nosta ne leivinpaperilla vuoratulle uunipellille.
Laita ympyrän toiselle puolelle nokare vuohenjuustoa ja lohko viikunaa.
Kaulitse ylijääneistä taikinapaloista levy ja ota lisää kuvioita.
Käännä tortut puolikuun muotoon ja painele reunat sormilla kiinni.
Voitele tortut kananmunalla ja paista 200-225 -asteessa uunin keskiritilätasolla noin 15 minuuttia.
Tarjoa hieman lämpiminä.
Säilytä jääkaapissa.
Reseptin laatinut:
Reseptin tarjoaa:
Etsin ohjetta makeuttaa marmeladi xylitolilla. Onko kokemusta ?
Ei valitettavasti ole kokemusta.
Sillä ei varmaankaan ole kiinteyttävää vaikutusta rakenteeseen, mutta varmasti toisaalta viikuna itsessään on ”tahmeaa.” varsinkin jos käytetään kuivattuja viikunoita. Kannattaa kokeilla, niinhän sen tietää=)