1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (8 arvostelua, keskiarvo: 3,88 / 5)
Ladataan...

Vegaaniset munkkirinkilät maistuvat yhtä herkullisilta kuin maitoonkin valmistetut. Laita taikina kohoamaan hyvissä ajoin ja varaa kansi öljykattilan vierelle. Pyörittele rinkilät sokerissa tai valmista kuorrute tomusokerista ja vesitilkasta.

Vegaaniset munkkirinkilät
noin 20 kpl

5 dl mantelijuomaa
50 g tuorehiivaa
1 tl suolaa
2 dl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria tai Taloussokeria
1 rkl kardemummaa
13-15 dl vehnäjauhoja
¾ dl rypsiöljyä

Paistamiseen:
1 ½-2 l rypsiöljyä

Koristeluun:
Dansukker Siro erikoishienoa sokeria

Lämmitä mantelijuoma kädenlämpöiseksi ja liuota joukkoon hiiva. Lisää suola, sokeri, kardemumma ja vehnäjauhot alustaen. Vaivaa lopuksi joukkoon rypsiöljy.
Anna taikinan kohota lämpimässä paikassa liinan alla kaksinkertaiseksi.
Vaivaa taikinasta ilmakuplat ja pyöritä tasapaksuksi tangoksi.
Leikkaa yhtä suuriksi paloiksi ja pyöritä pikkupulliksi.
Kohota lämpimässä paikassa liinan alla.

Laita kattilaan rypsiöljy ja kuumenna 180-asteiseksi.
Mikäli käytössäsi ei ole lämpömittaria, odota, että öljy alkaa poreilemaan hiljalleen.
Pudota pieni taikinapala öljyyn.
Öljy on riittävän kuumaa kun taikina alkaa kypsyä ja saa kauniin värin.
Venytä pikkupullista rinkilät ja tiputa lähellä öljyn pintaa muutama rinkilä kerrallaan kuumaan öljyyn. Paista molemmin puolin.
Nosta munkit reikäkauhalla valumaan talouspaperilla vuoratun tarjottimen päälle.
Siro erikoishienossa sokerissa molemmin puolin.

Huom! Mikäli öljy syttyy palamaan, tukahduta liekit kattilan kannella.

Tarjoa!

Reseptin laatinut:
Reseptin laatinut Hellapoliisi

Reseptin tarjoaa:
Yhteistyössä Dansukker

Lisää suosikiksi
Kirjaudu sisään tai rekisteröidy palveluun lisätäksesi suosikki reseptejäsi.