1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (3 arvostelua, keskiarvo: 4,67 / 5)
Ladataan...

Tuulihatuista saat upeat juhlatarjottavat vähällä vaivalla. Voit valmistaa kerralla reilun määrän ja pakastaa. Täytä ja kuorruta juhlapäivänä.

Vaniljaiset tuulihattutangot kahvikuorrutteella
14 kpl

1 1/2 dl vettä
75 g voita tai margariinia
1 1/4 dl vehnäjauhoja
2 munaa

Täyte:
2 dl vaniljakreemijauhetta
4 dl maitoa

14 vadelmaa

Pinnalle:
3 dl tomusokeria
vahvaa kahvia sen verran, että saat seoksesta paksun, mutta hieman valuvan

Laita kattilaan vesi, voi tai margariini ja sekoita, kunnes rasva on sulanut.
Lisää vehnäjauhot kerralla ja sekoita voimakkaasti puuhaarukalla, kunnes seos irtoaa kattilan reunoilta ja taikinasta muodostuu pallomainen. Sammuta liesi ja jäähdytä muutama minuutti.

Vatkaa munat yksitellen joukkoon sähkövatkaimella tai voimakkaasti puuhaarukalla sekoittaen.

Laita seos pursotinpussiin, jossa on suuripäinen pursostinterä. Voit myös leikata kertakäyttöiseen pussiin reilunkokoisen aukon ja pursottaa suoria tankoja.
Paista 225 asteessa noin 15 minuuttia, tai kunnes tuulihattutangot ovat ilmavia ja saaneet hieman väriä.

Valmista täyte.
Sekoita vaniljakreemijauheen joukkoon maito ja anna seoksen saostua hetki.
Halkaise tuulihattutangot keskeltä ja pursota vaniljakreemijauhe tankojen sisälle. Laita jokaisen tangon sisään vadelma.

Laita tomusokeri kulhoon ja sekoita joukkoon vähitellen vahvaa kahvia sen verran, että seoksesta tulee paksu, mutta levittyvä.
Lusikoi tahnaa tuulihattujen päälle tai pursota pursottimella ohuita raitoja.
Säilytä kylmässä tarjoiluhetkeen saakka.

Vinkki! Voit pursottaa täytteeksi myös sokerilla ja vaniljalla maustettua kermavaahtoa!