1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (3 arvostelua, keskiarvo: 4,67 / 5)
Ladataan...

Keksipaketti ja vaniljakreemiä kaapissa, siinä pelastus, kun joku ilmoittaa pienellä varoitusajalla tulevansa kylään.

Vähistä aineksista ja nopeasti syntyi tämäkin piirakka, joka syötiin samoilla kahveilla loppuun.

Vaniljainen omenapiirakka

Pohja:
150-200 g Kantolan juhlapipareita
70-100 g margariinia

Täyte:
20 g margariinia
3 omenaa
1/2 dl siirappia
ripaus inkivääriä
1-2 dl vadelmia
2 dl Aarian vanillakreemijauhetta
6 dl vettä

Murskaa piparit esimerkiksi pakastepussissa lihanuijalla, sulata margariini ja sekoita ainekset keskenään.
Painele seos leivinpaperilla vuorattuun piirakkavuokaan.

Kuori ja kuutioi omenat pieniksi.
Sulata rasva pannussa, kääntele omenoita minuutti-pari, lisää joukkoon siirappi ja inkivääri.

Kaada seos piparinmurupohjan päälle. Ripottele pinnalle myös vadelmat.

Vatkaa vanillakreemijauhetta ja vettä, kunnes seos on tasaista, anna vetäytyä muutama minuutti.

Kaada kreemi omena-vadelmaseoksen päälle.
Kypsennä 200 asteisen uunin toiseksi alimmalla ritilätasolla noin puoli tuntia.