1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (Ei vielä arvioita)

Ostamani vaahtokarkkitahna oli hieman pettymys. Purkillinen (n. 200 g)
tuntui hupenevan yhteen kääretorttuun hyvin helposti, mielestäni se oli
marenkimössöä, jossa oli jotain vaahtokarkkeihin käytettävää ainesosaa,
ainakin siis sokeria ja kenties jotain hyydyttävää ainesta.
Tällä
huimalla yhden käyttökerran kokemuksella uskaltaisin väittää, että
saman saa tehtyä itsekin niin, että tekee marenkimössön ja sulattaa
mikrossa joukkoon hieman vaahtokarkkeja.

Vaahtokarkkitahnatäytteinen kääretorttu

Pohja:
4 munaa
1,5 dl sokeria
1,5 dl perunajauhoja
0,5 dl sokeroimatonta kaakaojauhetta
2 tl leivinjauhetta

Täyte:
200 g vaahtokarkkitahnaa
3 banaania viipaleina
130 g valkosuklaata sulatettuna

Päälle:
2,5 dl Flora vispiä
sokeria
hieman oranssia elintarvikeväriä
karkkeja

Vatkaa
munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi, lisää keskenään sekoitetut kuivat
aineet. Kaada taikina leivinpaperilla vuoratulle uunipellille, paista
225-asteisessa uunissa n. 7 minuuttia, kumoa pohja toiselle
leivinpaperille.

Levitä lämpimän pohjan päälle
vaahtokarkkitahna, kaada päälle mikrossa sulatettu suklaa ja
viipaloi päälle banaanit, kääri rullalle.

Vatkaa Flora vispi tai
kerma vaahdoksi, mausta sokerilla ja värjää pienellä määrällä
elintarvikeväriä. Laita päälle halutessasi karamellejä.