1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (10 arvostelua, keskiarvo: 3,70 / 5)
Ladataan...

Sokerihyllyltä löydät nyt uutta Dansukker Stevia sokeria, jolla valmistat herkut puolet vähemmillä kaloreilla.

Testasimme tätä perinteiseen kääretorttuun ja lopputulos oli sokerilla leivottua kääretorttua hieman vähemmän makeampi. Vaikka muna-Stevia sokeri vaahto ei ollutkaan yhtä kestävä, oli lopputulos yhtä kuohkea. Stevia sokeria käytettäessä voit vaahdottaa munan valkuaiset erikseen ja lisätä ne taikinaan loppuvaiheessa, jos epäilet leivonnaisen kuohkeutta. Mielestäni kääretortusta tuli hyvä perinteiseen tapaan vaahdottaenkin.

Tutustu Stevia sokerin ominaisuuksiin täällä.

Stevia sokerilla valmistat kuohkean kääretortun puolet vähemmillä kaloreilla.

Unelmatorttu
noin 13 annosta

Pohja:
4 munaa
1 1/2 dl Dansukker Stevia sokeria
1 dl perunajauhoja
1/2 dl sokeroimatonta kaakaojauhetta
2 tl leivinjauhetta

Täyte:
1 dl vispikermaa
1 rkl Dansukker Stevia sokeria
1 tl Dansukker Vaniljasokeria
2-3 banaania viipaleina

Pinnalle:
Dansukker Stevia sokeria

Vaahdota munat ja Stevia sokeri vaahdoksi.
Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet ja kääntele varovasti tasaiseksi taikinaksi.
Levitä taikina leivinpaperilla vuoratulle uunipellille.
Paista 225 asteisessa uunissa noin 7 minuuttia.

Kumoa torttulevy Stevia sokerilla ripotellulle leivinpaperille.

Vaahdota vispikerma ja mausta se Stevia sokerilla ja vaniljasokerilla.
Levitä kermavaahto jäähtyneelle torttulevylle ja viipaloi pinnalle banaanit.
Kääri torttu rullalle ja säilytä jääkaapissa tarjoiluhetkeen saakka.