1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (9 arvostelua, keskiarvo: 3,11 / 5)
Ladataan...

Valmistan itse unelmatortun useimmiten pelkistä perunajauhoista, joka sekin on gluteeniton vaihtoehto. Osa lukijoista on kuitenkin toivonut, että kokeilen miten gluteenittomat jauhot toimivat ohjeissa. Tähän kääretorttuun olen käyttänyt Milletti leivontajauhoja, jotka ovat luontaisesti gluteenittomia. Jauhot sisältävät hirssiä, perunajauhoa ja riisiä.
Jauho on aavistuksen rouheinen, jonka huomaa tuotteen rakenteessa syötäessä. Ainakin kääretortun valmistuksessa jauho oli oikein toimiva.

Milletti myy muitakin gluteenittomia tuotteita, mm. kastikejauho, sämpyläjauho ja puurohirssinen. Pakkaukset ovat läpinäkyviä 500 gramman muovipusseja.

Unelmatorttu

4 munaa
1 1/2 dl sokeria
1 1/2 dl Milletti leivontajauhoja
2 tl leivinjauhetta
1/2 dl sokeroimatonta kaakaojauhetta

Täyte:
150 g voita tai margariinia
n. 250 g tomusokeria
1 muna

Vaahdota munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi, lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet.
Levitä taikina leivinpaperilla vuoratulle uunipellille.
Paista 225 asteisessa uunissa noin 7 minuuttia.
Kumoa torttulevy keittiöpyyhkeen tai leivinpaperi päälle.

Valmista täyte vatkaamalla voi, tomusokeri ja muna tasaiseksi vaaleaksi tahnaksi.
Levitä seos jäähtyneen pohjaosan päälle, kääri tiukalle rullalle.

Sihtaa pinnalle tummaa kaakaojauhetta ja tomusokeria.

Valmiita kukka-koristeita voi hankkia täältä .

Huom! Tämä torttu on parhaimmillaan seuraavana päivänä!

Lisää suosikiksi
Kirjaudu sisään tai rekisteröidy palveluun lisätäksesi suosikki reseptejäsi.