1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (Ei vielä arvosteluja)
Ladataan...

 

Perjantaina vierailin Fazerin suklaatehtaalla Vantaalla. Kotiin tulin valtaisan karkkisäkin kanssa, joista oli tarkoitus leipoa yhtä jos toista. Täytyy tunnustaa, että kaikki on melkein syöty….Eilen illalla oli pakko tehdä joku pikatesti, koska mielessäni on kummitellut kinuskin keittäminen hedelmäkarkeista jo ainakin vuoden ja nyt Fazerilta löytyi uutuustuote; Tuttifrutti Passion-hedelmäkaramellit, joita on pussissa 200 g. En tiedä kauanko näitä on ollut myynnissä, mutta mulle nämä oli ihan uusi tuttavuus.

Teinpä sitten pyöreässä silikonisessa piirakkavuoassa pehmoisen tortun, johon keitin tuon kinuskin päälle. Kuorrutteesta tuli aika toffeemaisen tahmeaa, mutta veitsellä hyvin leikkautuvaa. Hyvää se oli=)

Tuttifruttitorttu

Pohja:
2 munaa
1,5 dl sokeria
2 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta

1 tl vaniljasokeria
0,5 dl sokeroimatonta kaakaojauhetta
0,75 dl maitoa
0,75 dl öljyä tai sulatettua margariinia

Kuorrute:
200 g Tuttifrutti-karkkeja
2 dl kermaa

Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi, lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet, sekä lopuksi maito ja öljy. Kaada taikina voideltuun piirakkavuokaan, tai paista silikonivuoassa (ei tarvitse voidella). Paista 200 asteisessa uunissa n 15 minuuttia, tai kunnes pinta näyttää kiinteältä. Pohjan paistuessa uunissa keitä kinuski mittaamalla kattilaan kerma ja karkit. Hämmentele koko ajan, kunnes karkit sulavat ja kastike sakenee.

Kaada kuorrute tortun pintaan, koristele haluamallasi tavalla.