1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (7 arvostelua, keskiarvo: 4,71 / 5)
Ladataan...

HIFK:n Teemu Turusen lapsuudessa paistettiin usein lettuja.
Äidin herkulliset letut ovat lapsuuden ruokamuistojen aatelia, ja niitä on Teemu opetellut tekemään sittemmin itsekin.
Isoja räiskäleitä tai pikkulettuja, yhtä herkullisia molemmat. Upeaa oli se, että jokainen lettu päätyi ehjänä lautaselle.

Teemu Turusen letut
4 kpl

6 dl maitoa
1 tl suolaa
3 kananmunaa
3 dl vehnäjauhoja
(1 rkl sokeria)
(½ dl sulatettua voita tai juoksevaa margariinia)

Paistamiseen:
voita tai juoksevaa margariinia

Lisäksi:
mansikkahilloa ja kermavaahtoa

Mittaa maito kulhoon ja lisää suola.
Riko joukkoon kananmunat ja sekoita vispilällä.
Lisää vehnäjauhot, sokeri ja halutessasi sulatettu voi tai margariini. Rypsiöljykin käy.
Sekoita taikina tasaiseksi ja anna seistä mielellään hetki ennen paistamista.
Paista kuumalla räiskäle- tai lettupannulla molemmin puolin voissa tai juoksevassa margariinissa ja käännä lastalla tai veitsellä.
Tarjoa seuraksi ihanaa mansikkahilloa ja sokerilla maustettua kermavaahtoa!

Reseptin laatinut:
Otto Paajanen / HIFK

yhteistyössä:

Lisää suosikiksi
Kirjaudu sisään tai rekisteröidy palveluun lisätäksesi suosikki reseptejäsi.