Suklaiset tuulihattusydämet

  • Ei hyvä, 1 / 5
  • Parannettavaa, 2 / 5
  • Ihan ok, 3 / 5
  • Loistava, 4 / 5
  • Erinomainen, 5 / 5

1 arvostelua. Keskiarvo: 5/5

Ei arvosteluja

Advertising information

Tämä ohje oli jäänyt matkan varrelle eikä ollut siirtynyt vanhasta blogista tänne.
Nyt muistin ohjeen hakea, kun sitä jokunen tovi sitten kyseltiin.
Ohjeen alkuperä on muistaakseni Pirkan leivontakirjasta.

Suklaiset tuulihattusydämet 12kpl  (aika reilun kokoisia, käy leivoksesta)

Tuulihatut:

2dl vettä
100g margariinia
1,5dl vehnäjauhoja
0,5dl sokeroimatonta kaakaojauhetta
3 munaa

Täyte:

2,5dl Flora vispiä
250g maitorahkaa
150g:n pussi Marianne-rakeita
11/4dl sokeria
1tl vaniljasokeria

Pinnalle: 100g tummaa suklaata, Marianne-rakeita

Kuumenna
vesi kiehuvaksi teräskattilassa. Sulata veteen rasva. Sekoita jauhot ja
kaakaojauhe keskenään, lisää seos yhdellä kertaa kattilaan
puuhaarukalla hyvin sekoittaen. Kuumenna ja sekoita voimakkaasti,
kunnes seos irtoaa kattilan reunoista. Anna taikinan jäähtyä viitisen
minuuttia. Tee sillä aikaa täyte.

Rouhi Marianne-rakeet
tehosekoittimella tai vastaavalla (jätä muutamia rakeita koristelua
varten), tai laita rakeet pieneen muovipussiin ja nuiji lihanuijalla
rouheeksi. Vaahdota vispi creme, lisää rahka, sokeri, vaniljasokeri ja
Mariannerouhe joukkoon, sekoita tasaiseksi.

Vatkaa jäähtyneeseen
taikinaan munat yksitellen. Laita seos pursotinpussiin. Pursota
pellille leivinpaperille sydämiä, aloita reunasta ja lopeta keskiosaan,
johon pursotat taikinaa keoksi. Tuulihatut nousevat uunissa siten, että
keskiosa on korkeampi ja leivonnainen on sisältä ontto. Taikinasta
tulee 12 tuulihattua, yhdelle pellille kannattaa siis tehdä 6 sydäntä.
Huomioi, että tuulihatut kohoavat reippaasti paiston aikana. Paista 200
asteessa n. 25 minuuttia, älä avaa luukkua kesken paiston. Jäähdytä
tuulihatut.

Halkaise tuulihatut keskeltä ja täytä
Marianne-rahkalla. Sulata taloussuklaapalaset lautasen päällä mikrossa
täydellä teholla puolisen minuuttia kerrallaan ja tarkista aina
välillä, onko suklaa sulanut. Suklaa pysyy muodossaan, vaikka olisi jo
täysin sulanut, joten tökkää suklaata välillä esim lusikalla, jolloin
näet, pitääkö sitä vielä sulattaa. Nostele sulaa suklaata täytettyjen
tuulihattusydämien päälle ja koristele Marianne-rakeilla.

Nämä
olivat muuten paljon herkullisempia vasta seuraavana päivänä, joten jos
haluat tehdä näitä johonkin juhlaan, voit huoletta täyttää ja
koristella nämä jo edellisenä päivänä.

Advertising information

Julkaisupäivä:

Reseptin on laatinut:

Yhteistyössä