1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (4 arvostelua, keskiarvo: 4,50 / 5)
Ladataan...

Suklainen jouluseppele on upea joulunajan kahvipöydän herkku. Leivo kaksi seppelettä ja anna toinen lahjaksi.

Suklainen jouluseppele
1 iso tai 2 pienempää

3 dl maitoa
50 g hiivaa
½ dl taloussokeria
½ dl vaaleaa siirappia
1 muna
1 ½ tl suolaa
n. 10 dl vehnäjauhoja
100 g huoneenlämpöistä voita tai margariinia

Täyte:
150 g huoneenlämpöistä voita tai margariinia
100 g rouhittua suklaata
100 g hasselpähkinärouhetta
½ dl Tummaa Muscovadosokeria
2 tl kanelia
½ tl kardemummaa
1 rkl vaniljasokeria
½ tl merisuolahiutaleita

Pinnalle:
1 kevyesti vatkattu muna

Koristeluun:
raesokeria tai ruokokidesokeria

Lämmitä maito kädenlämpöiseksi ja murenna joukkoon hiiva.
Sekoita, kunnes hiiva liukenee.
Lisää sokeri, siirappi, muna, suola ja vehnäjauhot alustaen.
Sekoita lopuksi joukkoon sulatettu voi tai margariini.

Kuumenna uuni 175-asteeseen.
Yhdistä täytteen kaikki ainekset kulhossa sekoittaen ja nosta sivuun.
Jaa kohonnut taikina kahteen tai neljään osaan ja vaivaa ilmakuplat.
Pyöritä palloiksi ja kaulitse suorakaiteen mallisiksi levyiksi.
Jaa täyte taikinalevyille ja kääri levyt rullalle.
Asettele rullat leivinpaperilla vuoratulle uunipellille ympyrän muotoon.
Leikkaa saksilla vinottaiset viillot seppeleisiin lähelle pohjaa noin sentin välein.
Avaa taikinaa viiltojen välillä hieman eri suuntiin.
Anna kohota vielä noin 30 minuuttia.
Sivele kevyesti vatkatulla kananmunalla ja ripottele pinnalle raesokeria tai ruokokidesokeria.
Paista pullaseppeleet uunin keskiosassa noin 20 minuuttia.

Huom! Tämä resepti löytyy myös Dansukker-sivustolta.

Lisää suosikiksi
Kirjaudu sisään tai rekisteröidy palveluun lisätäksesi suosikki reseptejäsi.