1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (Ei vielä arvosteluja)
Ladataan...



Tämä ohje löytyi  "Kodin parhaat jälkiruoat -kirjasta."

Tämäntyyppiset kakut eivät herätä yleensä
mielenkiintoani, kahvilassa en satsaisi tällaiseen, mutta aineksia
katseltuani oli pakko testata. Jos siis tykkäät mutakakun tyyppisistä
kakuista, tätä kannattaa kokeilla. Vaniljajäätelö tai vaniljakastike
kruunaisi ihanan appelsiinin ja suklaan liiton.

Koska mulla ei ollut ihan kaikkia tarvittavia aineksia, laitan sulkuihin miten itse kunkin aineen korvasin.

Tein tämän 24-26 cm halkaisijaltaan olevaan irtopohjavuokaan, jonka pohjalle leikkasin leivinpaperirinkulan.

Suklaa-juustopiiras


Pohja:
200 g kaurakeksejä (350 g Dominon tapaisia halpiskeksejä) murustettuna
100 g voita ( 150 g leivontamargariinia) sulatettuna


Täyte:
170 g taloussuklaata (200 g)
1/2 dl tummaa rommia (vahvaa kahvia pikakahvijauheesta tehtynä)
400
g appelsiinituorejuustoa (esim Viola) (200 g appelsiinituorejuustoa,
0,5 dl vaniljakreemijauhetta + 2 dl maitoa + 1 appelsiinin raastettu
kuori)
1- 1,5 dl sokeria
2 dl ranskankermaa (200 g)
2 tl vaniljasokeria
4 munaa 

Painele keksinmuru-voiseos irtopohjavuokaan ja laita jääkaappiin.

Paloittele
suklaa ja rommi kattilaan vesihauteeseen ja kuumenna miedolla lämmöllä.
Sekoita suklaaseosta rivakasti, kun se on liuennut rommiin.

Vatkaa juusto, sokeri, ranskankerma ja vaniljasokeri. Lisää munat yksitellen voimakkaasti vatkaten.

Yhdistä
suklaaseos ja puolet juustoseoksesta. Kaada seos pohjan päälle ja
levitä päällimmäiseksi vielä vaalea juustokersos. Voit halutessasi
sekoittaa vaaleaa ja tummaa suklaaseosta tiikerikakun tapaan.

Paista kakkua 175 asteessa noin tunti.

 

Itse tein  täytteen osalta näin:

Paloittele suklaa ruokalautaselle ja sulata mikrossa 1,5- 2 minuuttia, kunnes suklaa on sulanut.

Kiehauta
vesi tilavassa kulhossa, lisää joukkoon hieman pikakahvijauhetta. Kaada
kuuman kahvin joukkoon sula suklaa, sekoita vispilällä seos tasaiseksi.