1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (14 arvostelua, keskiarvo: 4,07 / 5)
Ladataan...

Tämä resepti on julkaistu ensimmäisen kerran vuonna 2007.

Reseptiä on täsmennetty ja kuva on vaihdettu uuteen.

Kääretortusta valmistat helposti vähällä vaivalla kakun korvikkeeksi sopivan mehevän rullan.
Voit käyttää aprikoosin tilalla myös kirsikkahilloa.

Suklaa-aprikoosirulla
noin 10 annosta

Pohja:
4 munaa
1 ½ dl sokeria
1 dl perunajauhoja
½ dl sokeroimatonta kaakaojauhetta
2 tl leivinjauhetta

Täyte:
200-300 g aprikoosihilloa

1 dl vispikermaa
50 g maustamatonta tuorejuustoa
2 tl vaniljasokeria
50 g tummaa suklaata sulatettuna
2 riviä tummaa suklaata rouhittuna

Pinnalle:
50 g suolatonta voita
2 dl kaakaotomusokeria TAI 2 dl tomusokeria ja 1-2 rkl sokeroimatonta kaakaojauhetta

Koristeeksi:
suklaalastuja tai Marabou Noblesse suklaata
(tomusokeria siivilöitynä)

Vaahdota munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi.
Lisää joukkoon keskenään sekoitetut kuivat aineet ja sekoita varovasti tasaiseksi taikinaksi.

Levitä taikina leivinpaperilla vuoratulle uunipellille ja paista 225 asteessa noin 7 minuuttia.
Kumoa torttulevy leivinpaperille.

Levitä pinnalle aprikoosihilloa.
Vaahdota vispikerma, vatkaa joukkoon tuorejuusto, vaniljasokeri, sulatettu ja rouhittu suklaa.
Levitä vaahto hillon päälle.
Käännä tiukahkolle rullalle.

Vatkaa voi ja tomusokeri tasaiseksi.
Levitä seos rullan pinnalle ja reunoille.
Koristele suklaalastuilla.

Siivilöi halutessasi pinnalle tomusokeria.